Els centres cívics de Tarragona programen una bateria d'activitats a l'aire lliure per aquest estiu

Havent passat el confinament, l'ajuntament vol incentivar la realització d'activitats a l'exterior
Les activitats estaran limitades pel que fa a espai i mobilitat | Cedida
 

Tarragona comptarà aquest estiu amb una bateria de 21 activitats exteriors programades per la Xarxa de Centres Cívics. La tipologia de les activitats és del tot diversa, des de ioga, el taitxí i el txikung fins a balls llatins sense parella o tallers manuals com el taller de joieria. Les inscripcions s'iniciaran el pròxim 22 de juliol a les nou del matí.

La conselleria de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona vol, amb aquesta programació, animar la ciutadania a participar en activitats a l'aire lliure després del període de desconfinament i avisa que totes seran gratuïtes. Tot i això, a causa de la pandèmia i a les posteriors mesures d'higiene i seguretat, les activitats presencials s'han vist reduïdes pel que fa a places i aforament, és per això que en total s'oferiran 310 places per realitzar les activitats, limitant a un màxim de dos les activitats que pugui realitzar una persona.

La consellera de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat la voluntat d'incentivar les activitats a l'exterior per part del consistori, després de tres mesos de confinament en què els veïns de la ciutat no han pogut gaudir dels espais públics a l'exterior. Per això, tot i que normalment la Xarxa de Centres Cívics no realitza activitats durant l'estiu, la situació és excepcional, «per això hem volgut que la ciutadania pugui gaudir d’activitats a l’aire lliure i positivar la situació. S’està pintant el terra dels patis perquè els espais de distància siguin viscuts de forma amable, siguin motiu per omplir els centres cívics de color i es faci amb total seguretat».

L'artista Berta Artigal aporta el seu gra de sorra

Per delimitar els espais dels participants de les activitats, l'artista Berta Artigal està fent una intervenció artística, delimitant aquestes distàncies amb d'una manera menys habitual, als patis dels centres cívics de Bonavista, Torreforta, Sant Pere i Sant Pau i Llevant on la gent coneixerà en tot moment quin espai pot ocupar per realitzar les activitats, que seran les més adequades per realitzar en exteriors com ioga, txikung, balls llatins sense parella, ceràmica, sketching urbà a diferents indrets de la ciutat, entre d'altres.

Algunes d'aquestes activitats són algunes de les que van quedar suspeses durant la campanya hivern-primavera 2020, i ara han estat recalendaritzades de cara a l'estiu. Actualment, l’equip administratiu de la Xarxa de Centres Cívics està treballant per fer la devolució a totes les persones inscrites en aquesta campanya.

Les inscripcions per a les activitats d’estiu a la Xarxa de Centres Cívics es podran formular a través de l'apartat d'«Inscripcions» a la pàgina web de l'Ajuntament de Tarragona, a partir del dia 22 de juny fins al pròxim dia 30. Per a més informació, també es pot consultar el telèfon 663 736 707, de dilluns a divendres des de les 9 a les 14 hores i des de les 16 fins a les 18 hores.

"L'argument que posa Educació pel retard a l'escola l'Arrabassada de Tarragona" "Alerta sobre la manca de places públiques d'escolarització a Tarragona"