Imatge d'arxiu de la Rambla Nova amb els blocs de formigó tipus New Jersey

El centre de TGN es va emportar la meitat de les actuacions de la Brigada d'Intervenció Ràpida durant 2020

L'any passat van realitzar un total de 3.400 treballs

L'any 2008, l'Ajuntament de Tarragona, governat aleshores pels socialistes, va impulsar la creació de la  Brigada d'Intervenció Ràpida (BIR). La BIR és una unitat, vinculada a les diferents conselleries que han gestionat des d'aleshores l'espai públic de la ciutat, que té com a objectiu tenir cura de l'espai compartit, l'espai públic.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Traduït, això vol dir que es dediquen al microurbanisme, a reparar la llamborda que balla; cobrir al clot a l'asfalt d'un carrer dels polígons; o arreglar la vorera perillosa, entre altres. En resum, a tot allò que ajuda a viure la ciutat al carrer de la millor manera possible. L'any passat, l'any pandèmic, la BIR va realitzar un total de 3.400 actuacions  arreu dels 9 districtes de la ciutat. La gran majoria d'actuacions de la Brigada d'Intervenció Ràpida han tingut l'origen en denúncies ciutadanes  fetes a l'app municipal, 'Epp!'

El centre de Tarragona, el principal beneficiat

Dels 9 districtes de la ciutat, els dos del centre  van rebre més de 1.700 actuacions, una mica més del 50% de totes les realitzades a la ciutat durant l'any 2020. Els barris de Ponent, així com els polígons i les Gavarres, han sigut els segons més beneficiats, amb un total de 383 actuacions.

En general, els operaris  de la Brigada d'Intervenció Ràpida han destinat la majoria dels seus esforços a la reparació  de voreres (2.135 actuacions, el 63% del total) i, en segon lloc, a la millora de l'asfalt, amb 541 operacions, el 16% del total.

Ara bé, als polígons i barris de Ponent els percentatges es capgiren, i els operaris de la BIR han centrat la seva feina a reparar els problemes de l'asfalt. La millora dels polígons ha sigut una prioritat per a la coalició municipal tarragonina. No debades, a finals de l'any passat, la conselleria de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona va anunciar una partida  de 250.000 euros destinada a la inversió  als polígons. Una notícia que va ser molt ben rebuda pels empresaris del sector.

Si la BIR la van crear els socialistes, els darrers  gestors polítics, abans de les municipals de 2019, van ser els populars, socis de govern del PSC a la plaça de la Font en el darrer mandat de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros. El portaveu del grup municipal del PP al consistori de Tarragona, i antic responsable de la Brigada, José Luís Martín, valora de manera contundent la gestió d'una eina com la BIR.

Imatge d'arxiu d'obres en una carretera de la demarcació de Tarragona
Imatge d'arxiu d'obres en una carretera de la demarcació de Tarragona | Diputació de Tarragona

«Fruit de la descoordinació entre conselleries»

Pels conservadors tarragonins, el descens en l'activitat de la Brigada d'Intervenció Ràpida, respecte a la seva època, és fruit de «la descoordinació entre les conselleries  de l'actual govern, així com de la manca d'inversió i preocupació del govern pel que fa a l'espai públic».

Martín recorda que, l'any 2018, l'any on tenien la competència, «la BIR va realitzar un total de 4.039 actuacions a la ciutat, una xifra molt superior a la de 2017 i esdevenint l'any on més intervencions va fer, en la seva història, la Brigada d'Intervenció Ràpida».

Els populars creuen que la disminució d'activitat de la Brigada és un símptoma, més, de «l'oblit  del govern municipal de  l'espai públic». Aquest oblit l'argumenten en el fet que «ha caigut la inversió en enllumenat públic; només s'ha realitzat, des de l'àrea d'Enginyeria de Camins, una única obra  d'asfaltatge, que ha sigut el reforç del ferm del Camí de Viladegats de Tarragona; i pel que fa a la jardineria, tot i treure pit pel tema de Vila Florida, no han fet res excepte executar les dues actuacions iniciades, i adjudicades, amb nosaltres».

Per José Luís Martín, «la via pública de Tarragona es troba en un estat d'abandonament cada cop més evident. El govern municipal ha obviat el manteniment de l'espai públic».