Imatge d'arxiu de l'advocat tarragoní David Rocamora, a les portes de l'audiència provincial de Tarragona

Les eleccions al Col·legi de l'Advocacia de Tarragona s'escalfen

Ho ha explicat l'aspirant a degà, David Rocamora

Les eleccions al Col·legi de l'Advocacia de Tarragona, que s'han de dur a terme en els pròxims dies, s'escalfen. Aquest dimarts, 17 de novembre, al vespre, l'aspirant a degà, el conegut advocat tarragoní David Rocamora, ha obert foc a Twitter i amb durs retrets contra una altra de les candidatures, això sí, sense esmentar-la directament. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En concret, Rocamora, en un fil a Twitter, ha acusat la junta de Govern sortint d'unflar el cens electoral. Segons Rocamora, un cop s'han convocat les eleccions, que es van convocar el 24 d'octubre, només podran votar aquells advocats que portin col·legiats des de tres mesos abans de la convocatòria. És a dir, en el cas de Tarragona, només podrien votar aquells que estiguin col·legiats des del 24 de juny cap enrere. Ara bé, segons David Rocamora, advocat, entre altres, de l'antic batlle socialista tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, la junta de Govern del Col·legi de l'Advocacia ha incorporat a tots els nous al cens electoral. 

«El cens es va tancar el 19 d´octubre, però apareixen col·legiats del dia 23 i del 28 d’octubre? Com pot ser? No ho sabem. Ho hem preguntat i no ens contesten. El 30 d'octubre, es fa una recepció de benvinguda als nous col·legiats a la seu del ICAT. Els rep la junta de Govern sortint. En aquest acte de recepció, hi ha membres d'una candidatura al nou deganat. Facilitar col·legiacions massives gratis, incorporar als nous com a electors sense fer cas als Estatuts de l'Advocacia i interactuar en una recepció institucional, va més enllà del joc net que ha de tindre qualsevol elecció perquè juga amb la il·lusió del nous advocats i advocades amb finalitats poc clares. No ho permetrem», ha assegurat Rocamora. 

David Rocamora, en declaracions a TarragonaDigital, ha assegurat que «he denunciat més irregularitats, com ara que amb càrrec al programa ajuts covid es col·legien advocats que no són nous ni joves en la professió, sinó de llarga trajectòria, sense necessitat econòmica de cap mena al·legada, que no paguen ni inscripció, ni quota mensual, i que són inclosos en el cens i votaran amb posterioritat a la seva data d'aprovació definitiva. També he denunciat que s'inclouen al cens advocats l'alta dels quals no ha estat aprovada per l'ICAT conforme estatuts, i que el cens electoral no està tancat tot i que el termini per impugnar sí, amb el qual les darreres incorporacions no estan subjectes a control».

Rocamora ha conclòs les seves manifestacions assegurant que «Albiac i Estela Martín utilitzen el programa d'ajuts que hauria de destinar-se a ajudar els qui ho necessiten, en el seu benefici electoral d'una manera impròpia». Les eleccions al Col·legi de l'Advocacia de Tarragona es presenten més competides que mai.

La resposta de la Mesa electoral

La Mesa electoral del Col·legi de l'Advocacia de Tarragona s'ha reunit, aquest dimecres, 18 de novembre, a les 13 hores, per respondre l'escrit presentat per la candidatura de Rocamora amb els dubtes sobre el cens electoral. Així mateix, també s'ha pronunciat la candidatura d'Estela Martín, la candidatura continuista de la junta de Govern sortint, indirectament mencionada per David Rocamora en la seva denúncia pública a Twitter. Martín, en declaracions a TarragonaDigital, ha explicat que «la postura de la nostra llista és defensar que tots els col·legiats tenen dret a votar. No es pot menystenir el vot de cap company ni companya».

Martín ha desgranat el problema jurídic que hi hauria rere les acusacions de David Rocamora: «Els nostres estatuts, publicats al DOGC, i amb la resolució de la Generalitat que indica que s'adeqüen a la legalitat, diuen que tots els col·legiats tenen dret a vot». «A més a més», ha afegit l'aspirant a degana, «tenim informes jurídics que avalen la nostra postura. Nosaltres entenem que la llei que s'aplica en aquest cas és la llei catalana de col·legis professionals i no l'estatal. El dret està del nostre costat». 


Comentaris