Exterior del Tinglado 1 al Moll de Costa del Port de Tarragona

El Tinglado 1 del Moll de Costa prorroga la mostra 'Un color porta a l'altre', de Marta Balañá

Les obres de l'artista barcelonina, establerta a Altafulla, es podran veure ara fins al 21 de març

Un color porta a l’altre’, l’exposició de l’artista Marta Balañá al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona està sent tot un èxit, i és per això que els seus organitzadors l'han decidit prorrogar fins al pròxim 21 de març. Llicenciada en medicina i establerta a Altafulla, Balañá s’ha convertit en una artista de referència al territori amb una pintura que traspua força, amor i amor al mar i, evidentment, la seva tenaç lluita contra el Parkinson. En paraules d’Ismael Lozano Bosch, artista i historiador de l'art, aquesta exposició «és una reconciliació amb la força i el valor que tot ésser humà té en el seu interior».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Nova entrada a l'ArxiPortus

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Més enllà de les arts plàstiques, l’agenda cultural del Port de Tarragona presenta aquesta setmana una nova entrada de la sèrie dedicada als directors de l’Arxiu del Port. A través del blog ArxiPortus, l’ens portuari repassa ara la figura de José Luis López Páramo (1929 - 2010), enginyer de camins, canals i ports i director de la Junta d’Obres del Port de Tarragona entre els anys 1973 i 1974. López Páramo, precisament, va ser l’encarregat d’elaborar els projectes d’ampliació del Port, així com les obres de prolongació del dic de Llevant, espina dorsal de la instal·lació portuària tarragonina.

L’oferta cultural del Port de Tarragona per aquest cap de setmana es completa amb les següents activitats:

— 'Autoretrat d'un vaixell anomenat arxiu' de Ricard Martínez. Una instal·lació fotogràfica a la façana de l'Arxiu del Port (plaça dels Carros, cantonada amb el carrer d'Anselm Claver) amb un panell explicatiu a peu de carrer. Un retrat de l'edifici a través del temps, que es podrà veure fins a l'estiu del 2021.

ArxiPortus. Nova entrada amb la ressenya de qui va ser director de la Junta d'Obres del Port de Tarragona, José Luis López Páramo.

— El Museu del Port al Tinglado 2. Entrada gratuïta. De dimarts a dissabtes, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. Diumenges i festius, d'11.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat.

Educa Digital. El museu portuari ofereix al món educatiu els seus tallers més emblemàtics, de forma digital, al voltant del Port i de la mar. Activitats amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat. Més informació en aquest enllaç.

— 'Fem memòria'. El Museu del Port busca la col·laboració de la ciutadania, a través de les xarxes socials, per completar l'arxiu de fotografies històriques del seu fons @museuporttarragona.

— ‘Un color porta a l’altre’ de Marta Balañá. Exposició pictòrica al Tinglado 1. Entrada lliure. Horari: de dimarts a
dissabte de 10.00 a 13.00 hores, i de 16.00 a 19.00 hores. Diumenge: d’11.00 a 14 hores. Dilluns tancat.