Imatge del pailebot Santa Eulàlia

El pailebot Santa Eulàlia i Maties Palau Ferré, grans protagonistes de l'agenda cultural del Port

L'embarcació, insígnia del Museu Marítim de Barcelona, es podrà visitar al Moll de Costa fins al pròxim 4 d'abril

El pailebot Santa Eulàlia ja és al Port de Tarragona. L’emblemàtica i centenària embarcació, construïda l’any 1918, es pot visitar lliurement i de manera gratuïta fins al pròxim 4 d’abril, en el marc de l’agenda cultural portuària de Setmana Santa. El vaixell, que és una extensió al mar del Museu Marítim de Barcelona, es podrà visitar al Moll de Costa de 10.00 a 13.30 hores i de 16.30 a 20.00 hores. Les persones interessades en endinsar-se en aquest buc històric hauran de recollir prèviament invitacions al Tinglado 1.

Més enllà d’aquesta interessant visita, el Museu del Port oferirà aquests dies l’itinerari ‘Redescobrir el Museu’, unes visites guiades pel Tinglado 2 —seu provisional del Museu— que permetran conèixer la història de Tarragona i el seu entorn portuari. La iniciativa, precisament, serà un petit tastet del futur Museu del Port i, per participar-hi, cal fer una reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat. Els visitants, en aquest cas, podran descobrir tipologies de vaixells i sistemes de propulsió, endinsar-se retrospectivament en el comerç portuari i els oficis històrics, així com el món de la pesca i l’esport.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L’exposició romandrà oberta de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i diumenges i festius d’11.00 hores a 14.00 hores. Dilluns, tancat.

'Escape room' online

L’Arxiu del Port, que ha reconduït les seves activitats presencials per altres de telemàtiques, seguirà oferint l’’escape room’ anomenada ‘El misteri de l’arxivera’, una iniciativa online i a l’abast de tothom que posa a prova la imaginació, per tal de resoldre enigmes en línia dins d el’Arxiu. Qui vulgui accedir a aquest repte ho pot fer a través de la web oficial del Port.

També en modalitat virtual, l’Arxiu impulsa un taller de documentació que imparteixen Maribel Serra (historiadora i documentalista), Josep Maria Castellví (historiador i documentalista) i Lluís Jené (director, guionista i productor). ‘Documentant un documental. El rerefons d’una investigació’ és una activitat gratuïta, impartida a través de la plataforma Teams, amb una durada de cinc hores els dies 13, 15 i 20 d’abril a la tarda. Per a inscriure’s cal enviar un correu a arxiu@porttarragona.cat abans del 10 d’abril.

Els contes en línia del Teatret del Serrallo, que es van difondre dins del cicle ‘Contes del món de ben a prop’, es poden visualitzar a través del canal de YouTube del Teatret, fins al 6 d’abril. Es tracta de les històries teatralitzades ‘El Robí i la princesa’, ‘La Hing Hong i la lluna’ i ‘El Rei que no volia escoltar’.

L’Any Palau Ferré, al Tinglado 1

Aquest 2021 la Generalitat de Catalunya ha declarat oficialment l’Any Palau Ferré, en commemoració del naixement del pintor, escultor i ceramista montblanquí Maties Palau Ferré (1921-2000). Per celebrar-ho, el Port de Tarragona també s’ha sumat a la fita a través d’una mostra retrospectiva de la seva gran obra al Tinglado 1. La mostra, precisament, es podrà veure fins al 13 de juny.

A l’espai, els visitants podran gaudir de la singularitat cubista de l’autor, la seva passió pel color i els traços expressionistes que es plasmen indefectiblement en la seva obra. Palau Ferré, més enllà del seu talent artístic, va ser un defensor dels valors de la pau, la solidaritat i la llibertat, un compromís que va materialitzar amb nombroses donacions dels seus quadres per a projectes socials i culturals d’Amnistia Internacional o Mans Unides, entre d’altres.

L’itinerari expositiu acull el periple vital d’un dels artistes més destacats de l’art català del segle XX. La mostra, amb un component audiovisual important, tindrà un notable focus a les xarxes socials. Així, s’oferiran diverses peces audiovisuals amb la seva trajectòria o un vídeo de records a partir d’entrevistes a la ciutadania que el va conèixer.