GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Exposicions i contes, les propostes del Port de Tarragona per a aquest cap de setmana

El Museu del Port busca col·laboracions per completar l'arxiu fotogràfic
El Port de Tarragona i el Moll de la Costa proposen diverses activitats pel cap de setmana | àngel ullate

 

El Port de Tarragona proposa diverses activitats culturals virtuals de cara a aquest cap de setmana, com ara fer una passejada per l'Arxiu del Port, reveure una exposició d'Antonio de Felipe o escoltar diversos contes.

 

Des de l'Arxiu i Publicacions del Port recomanen les lectures confinades, com ara els llibres editats per l'entitat portuària que es poden descarregar al web del Port. També des de l'Arxiu ofereixen poder conèixer els seus fons mitjançant nous articles publicats al blog #Arxiportus, sobre enginyers directors de la Junta d'Obres del Port de Tarragona.

 

El Museu busca col·laboracions per completar l'arxiu fotogràfic

D'altra banda, el Museu del Port celebra els seus 20 anys amb noves idees, malgrat l'escenari excepcional en què el confinament i la seguretat són prioritaris. D'aquesta manera, el museu repensa com pot acostar-se al públic, i ho fa a través de la iniciativa 'Fem Memòria', una nova secció en la qual es necessita la iniciativa la col·laboració del públic. El Museu disposa d'un arxiu de fotografies històriques i vol contrastar i completar la informació d'algunes imatges, gràcies a les vivències i coneixements de les persones del territori. La informació es facilitarà al Facebook del Museu els dilluns i els divendres per tal de recuperar la seva història.

 

Recuperar contes i exposicions

A través de les xarxes socials del Moll de la Costa es poden visualitzar i escoltar diverses exposicions, contes i música, com ara 'Ahir i Avui del Port de Tarragona', dues imatges de la sèrie de fotografies històriques que mostren l'evolució del Port, el Moll de la Costa i el Serrallo.

 

També es pot veure 'Avui fa anys' de l'exposició 'POP ART al PORT', de l'artista Antonio de Felipe. Es tracta d'un homenatge al món de la publicitat, del cinema i de la pintura barroca. En la seva obra apareixen representacions dels objectes més quotidians, els productes de gran consum i les icones de la cultura de masses. Antonio de Fepe va exposar l'any 2014 al Tinglado 1 del Moll de la Costa.

 

Per la seva banda, el Teatret del Serrallo acosta a les seves xarxes socials els finalistes del PortAutors 2019. També des del Teatret es vol apostar per la formació en producció musical per seguir sent un referent en aquest camp. Recorden que aviat es posarà en marxa aquesta formació amb un termini de preinscripció. 

 

Una altra proposta del Teatret és el projecte del Banc de contes, destinat a oferir i posar a disposició contes #acaudorella per a tota la família. Un altre espai per gaudir del món dels contes és connectar-se a la Marató de contes, iniciativa també del Teatret que permet seguir tots els Blocs de contes de la Marató amb col·laboracions de Cesk Freixas, els Amics de les Arts o Pacoenlaluna.