Última Hora

Atropellament mortal a Rodalies entre Tarragona i Torredembarra

L'Ajuntament arregla en 24 hores la porta tirada del Parc de la Ciutat de Tarragona

La porta va aparèixer a terra aquest dilluns, 4 de març, al matí, després de la celebració de les dues rues de Carnaval
La Brigada Municipal de Tarragona va arreglar la porta el dimarts 5 de març al vespre. | Cedida

 

L'Ajuntament de Tarragona ha arreglat, en 24 hores, la porta del Parc de la Ciutat de Tarragona que, el passat dilluns, quatre de març, va aparèixer a terra després de les jornades de carnaval del passat cap de setmana, la Rua d'Artesania i la de Lluïment, que tenen en l'avinguda Ramon i Cajal, l'entrada al parc que es va veure afectada, un dels principals escenaris.

La Brigada d'Intervenció Ràpida, depenent de la conselleria d'Espais Públics del govern municipal tarragoní, va tornar a col·locar al seu emplaçament la porta en poc menys de 24 hores, l'endemà dels fets, el dimarts cinc de març. Des d'un primer moment, fonts municipals han apuntat que «la porta va caure per un acte de vandalisme, algú s'hi va penjar i la va acabar desencaixant».

Aquestes mateixes fonts descartaven que la porta es veiés afectada per l'orí dels gossos, un dels supòsits que es plantejaven arran de la caiguda d'aquesta porta, ubicada en un dels centres neuràlgics de la ciutat.  

Més d'un milió d'euros públics «per pal·liar els efectes del vandalisme»

L'estat de l'espai públic de Tarragona ha sigut motiu de fort debat polític els darrers mesos a la ciutat. El consistori recordava, el passat 27 de febrer, que l'any 2018 «es va gastar 1.612.256,64 euros en pal·liar els efectes del vandalisme».

La dada la feia pública l'equip de govern municipal en donar a conèixer que «una bretolada havia deixat sense ascensor el Parc de l'Amfiteatre de Tarragona».  L'incident al Parc de l'Amfiteatre poques setmanes després que es fes públic que les escales automàtiques del Palau de Congressos estaven «aturades per motius de seguretat, ja que un vàndal va trencar un vidre de les escales».

Però sens dubte la bretolada més greu dels darrers mesos a la ciutat ha sigut, en plenes festes de Santa Tecla, la patrona de Tarragona, la destrossa contra diverses escultures de la històrica Font del Centenari. 

La cèlebre Font del Centenari ha trigat mesos en recuperar la imatge que es mereix i no ha sigut, fins a meitats del passat mes de febrer, que la Diputació de Tarragona, que es va fer càrrec de la restauració, ha donat per acabades les obres.

"Llistes electorals de Tarragona per les eleccions municipals 2019" "El cap de la Policia Nacional a Catalunya: «L'1-O van ferir 7 policies a Tarragona»"