L'Ajuntament taparà els clots de 149 arbres de Tarragona

La regidoria d'Espais Públics canviarà la imatge dels escocells actuals per llambordes de formigó armat que impediran que les arrels aixequin les voreres
L'Ajuntament de Tarragona taparà els clots de 149 arbres de la ciutat. | Cedida

 

L'Ajuntament de Tarragona taparà els clots de 149 arbres del centre de la ciutat. Ho farà per canviar els escocells, espai on creix l'arbre i que ara comptarà amb llambordes de formigó armat entrellaçades amb una armadura interior. Aquesta acció ja es va realitzar el mes d'agost en 331 arbres del barri de Bonavista, de l'avinguda Prat de la Riba i a la Via Augusta, en diferents trams. El cost de l'actuació rondarà els 29.000 euros i, segons el regidor d'Espais Públics, José Luis Martín, «millorarà l'accessibilitat».

Els escocells que es poden trobar actualment en la majoria dels arbres de Tarragona no tenen recobriment. Únicament hi ha un clot on creix l'arbre. Això provoca que les arrels es puguin aixecar amb facilitat, que l'aigua de la pluja s'acumuli quan cau amb força i que els vianants corrin el perill de caure si no veuen el forat. Amb el nou model, serà molt més difícil que s'arribi a aquestes situacions.

El forat de 149 arbres de Tarragona quedarà tapat

La regidoria d'Espais Públics de l'Ajuntament de Tarragona ha decidit tapar el forat de 149 arbres del centre de la ciutat. Es canviaran els escocells de 82 arbres del carrer Gasòmetre, 37 del carrer Yxart, 15 de la plaça Joan Baptista Plana i 15 més a La Popular. L'actuació ja es va realitzar durant el mes d'agost en 331 arbres més de Bonavista, l'avinguda Prat de la Riba i la Via Augusta.

Imatge dels escocells actuals al carrer de la Popular de Tarragona. | Google Maps

 

Els nous escocells milloraran l'accessibilitat pels vianants

El regidor d'Espais Públics, José Luis Martín, manifestava que un dels objectius dels nous escocells és «millorar l'accessibilitat». Amb els clots tapats, els vianants podran caminar sense preocupar-se i les cadires de rodes no hauran de desviar-se per esquivar els forats. D'altra banda, el paviment de llombardes de formigó entrellaçades amb una armadura interior «evitarà que s'aixequin les rajoles». 

La prova que es va fer durant l'estiu «va sortir bé», per això, l'àrea d'Espais Públics ha decidit repetir l'actuació. Segons informen, el nou sistema és resistent a la climatologia, té molta durabilitat i no llisca. A més, els escocells escollits tenen espai suficient per captar l'aigua de rec i de la pluja. Les peces de les llambordes s'adapten a la mida de cada arbre. 

"REPORTATGE: Com celebren el Nadal les escoles públiques de Tarragona?" "Alerta: dubtes sobre el contracte de la brossa de Tarragona"