L'Ajuntament de Tarragona arreglarà, per fi, les escales mecàniques avariades del Palau de Congressos

Un nou sistema evitarà les aturades continuades | S'implementarà «properament»
Les escales mecàniques del Palau de Congressos, massa sovint avariades | Mauri

L'Ajuntament de Tarragona arranjarà «properament» les escales mecàniques del Palau de Congressos i posarà en marxa un nou sistema per evitar les avaries i aturades contínues. Ho ha anunciat aquest dijous el portaveu del govern local, Xavi Puig, després de reivindicar la importància del servei espatllat per a la mobilitat interna de la ciutat. «No podem permetre que aquestes escales estiguin sovint parades», ha etzibat.

Les escales del Palau de Congressos permeten connectar els tarragonins que pugen de la Part Baixa, a tocar de l'estació de tren, amb el centre neuràlgic de Tarragona. «Són unes escales que ajuden a una millor mobilitat de la ciutat», ha seguit Puig, «i estem treballant en la solució per aconseguir resoldre aquest problema de forma definitiva», ha avançat.

Les constants incidències mantenen les escales aturades amb molta freqüència

El problema que fa que les escales sovint no funcionin apunta directament a les avaries i a les accions incíviques, més que no pas a problemes mecànics a l'ús. L'Ajuntament va sol·licitar a l'empresa responsable i als enginyers municipals «que analitzessin les causes i proposessin una solució definitiva» al mal funcionament del servei i que frenessin les constants incidències al servei.

El nou sistema, que modernitzarà el telecomandament i la comunicació de les escales, té per objectiu central reduir «al màxim» el temps de resposta davant possibles aturades futures per tal que no es tornin a repetir les imatges habituals de les escales frenades. El nou funcionament entrarà en marxa «properament», ha insistit.

"Última hora: Dídac Nadal es dona de baixa del PDECat" "Importants novetats sobre els residus infectats per Covid-19 transportats a TGN"