INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

L'Ajuntament de Tarragona començarà la restauració dels Gegants Moros i els Negritos originals

Fa anys que resten guardades a la Casa de la Festa en molt mal estat
Imatge de l'estat en el qual es troben els Gegants Moros de Tarragona | TarragonaDigital

 

El Departament de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona començarà les tasques per restaurar les peces originals dels Gegants Moros i els Gegantons Negritos per la seva exposició. Així ho ha informat l'alcalde Pau Ricomà aquest dijous, 7 de novembre. Són 4 gegants originals que daten del 1851 i 1856, el Negrito, i 1859 la Negrita. Cultura recomana netejar la pintura degradada i arreglar les fissures de la fusta que els gegants tenen als braços. 

 

Respecte el vestuari, només caldrà arreglar els vestits dels Gegants Moros, que presenten algunes deficiències, mentre que els dels Negritos estan en perfecte estat. L'Ajuntament de Tarragona vol exposar de nou aquestes parelles de l'escultor Bernat Verderol i que van ser construïdes al segle XIX. Actualment resten guardades a la Casa de la Festa, i el seu mal estat ha estat denunciat diverses vegades per la ciutadania i pels diferents grups polítics municipals. 

 

Reconeixement a l'IPHES per la conservació del patrimoni històric de Tarragona

D'altra banda, la Comissió Informativa de Presidència ha aprovat aquest dijous atorgar a l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) un reconeixement per les accions que han dut a terme a favor del patrimoni històric i la seva preservació. Aquestes accions han permès conservar, preservar i difondre el patrimoni de la ciutat de Tarragona, tant en el conjunt històric romà com en els patrimonis reconeguts per la UNESCO. 

 

Aquest reconeixement s'atorgarà coincidint amb la celebració de l'aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial del Conjunt de Tàrraco, el pròxim 30 de novembre. 

Més notícies de la categoria Tarragona