Tarragona compra un plànol històric «original i inèdit» de la Part Alta de principis del segle XIX

El document el va fer l'exèrcit de Napoleó durant la Guerra del Francès | Mostra fortificacions mai vistes
Pinedo ha remarcat el caràcter històric del plànol que l'Ajuntament ha adquirit | Mauri

Un plànol «original, inèdit i de gran valor històric» que mostra un projecte de fortificació fins ara desconegut a la Part Alta de Tarragona. L'Ajuntament ha comprat per 2.500 euros un document que replanteja la història moderna de la ciutat i ha despertat la curiositat dels entesos, ja que proporciona «una valuosa informació d'un moment molt concret del qual no en sabem res». El mapa mostra un projecte precís de fortificació de la Part Alta durant la Guerra del Francès (1808-1814) per part de l'exèrcit de Napoleó, projecte que mai es va arribar a realitzar.

El plànol de la Guerra del Francès, un document històric inèdit | Cedida

El conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, ha celebrat l'adquisició del document procedent de la llibreria 'Le Balil' de París. El plànol, inèdit, mostra el projecte de fortificació amb què l'exèrcit de Napoleó volia defensar Tarragona tot just acabés d'assetjar-la l'any 1811, amb uns detalls d'accidents geogràfics i edificacions militars que no apareixen en cap altre document conegut de l'època. El mapa no està datat ni signat, i projecta baluards inèdits que es desconeixia que s'haguessin arribat a planificar. La compra es va realitzar el novembre de 2019, i el document és ja de titularitat municipal.

"Tot el que has de saber: Així seran les festes de Sant Magí 2020 a TGN!" "HOMENATGE: La Catedral de Tarragona recorda amb una missa les víctimes de la Covid-19"