Tarragona vol incorporar 40 nous agents de la Guàrdia Urbana

La mesura pretén ampliar el cos policial i cobrir les baixes per prejubilació d'aquest 2019
Imatge d'arxiu de la sala de comandament de la Guàrdia Urbana de Tarragona | TarragonaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Tarragona vol contractar quaranta nous agents per reforçar el cos de la Guàrdia Urbana aquest 2019. Així ho ha avançat en un col·loqui informal l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, per tal d'ampliar la plantilla actual —de menys de 200 policies, actualment— i cobrir les baixes per prejubilació previstes per aquest any.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

D'aquesta voluntat per part del consistori, el primer moviment ha estat la redacció formal de les bases per contractar 22 persones a través d'un procés d'oposicions. Es desconeixen els terminis de les següents passes, i per tant de la incorporació d'aquestes noves persones al cos de la Guàrdia Urbana de Tarragona. L'ampliació del cos policial és una de les reclamacions històriques de la ciutat, i respon a les necessitats de seguretat que han quedat palseses en els darrers mesos en diversos punts de Tarragona.

La clau és tancar les condicions per efectuar la prejubilació de diversos agents

L'Ajuntament ja va incorporar nous al cos de la Guàrdia Urbana a finals del 2018, en una decisió que els sindicats policials van titllar d'insuficients d'acord a les necessitats de la plantilla. Un dels aspectes més importants dels darrers mesos per tancar aquesta transició d'agents han estat les condicions de prejubilació de diversos agents: la Guàrdia Urbana és un cos envellit, amb una edat mitjana dels funcionaris elevada, i que el consistori intenta rejovenir.

És per això que les prejubilacions són una eina important per quadrar les claus de la nova plantilla. En la seva condició de funcionaris municipals, els agents prejubilats tenen dret a un incentiu per efectuar aquesta jubilació anticipada; un incentiu que l'Ajuntament no està complint i que està dilatant el procés de relleu d'aquests treballadors, i d'incorporació dels nous a través d'aquestes places.

També et pot interessar

"IMPORTANT: Tarragona reformarà aquesta plaça de Sant Pere i Sant Pau" "ATENCIÓ: Els actes que no et pots perdre del Carnaval de Tarragona"