Tarragona demanarà un crèdit de 15 milions d'euros per fer front a la crisi del coronavirus

La iniciativa es debatrà al plenari del consistori d'aquest divendres

L'Ajuntament de Tarragona celebrarà, aquest divendres, 3 d'abril, per primera vegada en la seva història, un consell plenari de manera telemàtica. L'equip de govern presentarà, al plenari de divendres, el pla anual de Tresoreria, un document de planificació financera que permet preveure les necessitats de tresoreria del consistori tarragoní.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons l'equip de govern, el document no preveu grans canvis respecte a l’anterior, pel que fa a les previsions d’ingrés i de pagament. Si bé aquest any, s’ha previst la formalització d’una operació de crèdit a curt termini per 15 milions d’euros. Una altra de les mesures econòmiques que s’inclouen és utilitzar el superàvit obtingut en la liquidació del pressupost amb aquelles despeses que siguin admeses per part de la normativa.

«Aquesta decisió tindrà en compte la situació d’extremada excepcionalitat fruit de la pandèmia del coronavirus i prioritzarà garantir la liquiditat municipal necessària per atendre el pagament puntual als proveïdors, treballadors i beneficiaris d’ajuts municipals, i cobrir la previsible reducció dels ingressos municipals. Des del Govern Municipal oferim instruments als ciutadans per ajudar-los a fer front a les conseqüències derivades de la situació d’emergència sanitària que estem vivint», explica el conseller de Serveis Centrals i Hisenda, Jordi Fortuny. 

El ple aprovarà les mesures tributàries per fer front a la pandèmia

Per altra banda, el ple de divendres també quedarà assabentat de les mesures tributàries aprovades per l’alcaldia davant la crisi sanitària provocada per la Covid-19. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tarragona ja va anunciar fa uns dies que amplia el termini de pagament en voluntària de l’impost sobre béns immobles i sobre vehicles de tracció mecànica fins al dia 6 juliol. En conseqüència, el termini d'ingrés en període voluntari de tots dos tributs queda fixat entre els dies 15 d'abril de 2020 i el 6 de juliol de 2020. 

També s’ofereix als ciutadans i ciutadanes que encara no estiguin acollits al sistema de pagament a terminis dels tributs (IBI, vehicles, brossa, guals i IAE) la possibilitat d’acollir-se, sense cap cost, a fer-ne el pagament en sis mesos, a partir del mes de juliol. «És molt necessari que la gent s’aculli al pagament a terminis, que no té cap cost. Ara per ara, per als nous sol·licitants és de sis mesos, i no  començaran a pagar fins al juliol», remarca Fortuny. El termini per demanar-ho és fins al 20 de juny.

Així mateix, també es donarà compte de la liquidació del pressupost de 2019, que s’ha tancat amb un romanent de tresoreria positiu de 6,6 milions d’euros i una execució dels ingressos corrents del 98,18 per cent. «Treballem per estabilitzar els comptes de l’Ajuntament pel present i pel futur. Estem planificant econòmicament el mandat i, en aquest sentit, hem treballat racionalitzant la despesa i controlant els ingressos, per fer front a escenaris futurs», explica el conseller de Serveis Centrals, Econòmics i Personal, Jordi Fortuny.

"🎉 CULTURA: L'Ajuntament de TGN posa en marxa la maquinària de les Festes de Sant Magí" "🚢 ATENCIÓ: Sanitaris al Port de TGN per un positiu de coronavirus en un vaixell"