Un operari neteja amb aigua i desinfectant la vorera davant del CAP Jaume I de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona reforça el servei de neteja dels carrers amb aigua i desinfectant

El consistori destina a aquesta tasca els recursos de la recollida de residus, en serveis mínims actualment pel tancament d'escoles, comerç i restaurants

L’Ajuntament de Tarragona reforça des d'aquest mateix dimecres el servei de neteja dels carrers de la ciutat amb aigua i desinfectant, que ja s'anava fent aquests dies, per tal de contenir la propagació del coronavirus. El consistori ha decretat avui mateix els serveis mínims essencials en la recollida de residus, que ha descendit pel tancament de comerços, restaurants i escoles, destinant part del personal de recollida a la neteja dels carrers.

Concretament, tres equips, amb hidronetejadores, desinfecten dos cops al dia els accessos a espais estratègics, com hospitals, CAPs, mercats, supermercats i botigues d'alimentació. Així mateix, cinc equips més netegen amb aigua a pressió i desinfectant la resta de carrers i vies de la ciutat de Tarragona. «Estem centrant tots els esforços en la neteja dels carrers i sobretot dels espais que estan exposats més al públic, com els hospitals, CAPs i botigues d’alimentació», ha manifestat el conseller de Neteja, Jordi Fortuny.

Brigades de neteja per repassar els contenidors i buidar papereres

Els serveis mínims essencials de recollida de residus s’encarregaran del buidatge dels contenidors de rebuig i, la resta de fraccions selectives en funció de les necessitats que es vagin detectant. Alhora, es manté la recollida de brossa als hospitals i als CAPs. Així mateix, també es destinen brigades de neteja que fan repàs dels contenidors i buiden les papereres plenes, ja que no hi ha escombriaires que fan el repàs a peu pel carrer.

Imatge d'una màquina hidronetejadora a Tarragona
Hi ha cinc equips de màquines hidronetejadores que netegen i desinfecten els carrers de la ciutat. | Àngel Ullate

L’àrea de Neteja municipal també ha donat instruccions perquè tot el personal que no tingui assignat cap servei mínim essencial marxi cap a casa per evitar la concentració de persones a les instal·lacions de l’empresa concessionària de neteja.

Suspeses les deixalleries i el servei de recollida de voluminosos

L'Ajuntament de Tarragona ha recordat que s’ha suspès el servei de deixalleria fixa i totes les mòbils, així com el servei de recollida de voluminosos programada. El consistori fa una crida a la ciutadania perquè no aboqui a la via pública mobles ni cap altra andròmina.

«Hi ha gent que està deixant residus als carrers i això obliga als serveis de neteja a recollir-los amb el que això comporta d’exposició del personal als contagis. Preguem que la gent es quedi a casa per la seva pròpia seguretat i per la dels treballadors del servei de neteja», ha afegit el conseller Fortuny.