L'Ajuntament de Tarragona no vol vaixells militars i de guerra al Port

El consell plenari d'aquest dijous ha aprovat una moció de la CUP que rebutja la presència d'aquestes embarcacions a la ciutat i demana que s'obri a rebre el vaixell d'Open Arms

El consell plenari de l'Ajuntament de Tarragona, reunit aquest dijous, ha aprovat una moció de la CUP per tal que al Port de la ciutat no hi tornin a atracar vaixells militar i de guerra. La proposta de les cupaires ha tirat endavant gràcies als vots afirmatius d'Esquerra, En Comú Podem, Junts x Tarragona i la CUP, mentre que PSC, Ciutadans i PP hi han votat en contra.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La consellera de la CUP, Eva Miguel, ha estat l'encarregada d'exposar la moció. En la seva intervenció, Miguel ha assenyalat que es banalitzen els vaixells de guerra, presentant-los «com a garants de suposades operacions humanitàries». En aquest sentit, les cupaires asseguren en la seva moció que «Tarragona ha servit durant més de dues dècades com a aparador de l'aparell militar»

Eva Miguel ha assegurat que en gairebé totes les ocasions aquests vaixells realitzen jornades de portes obertes que contribueixen «a ajudar a blanquejar la guerra i la militarització de la nostra ciutat. Aquests vaixells no són un espectacle, són màquines de matar». Així mateix, a banda de rebutjar la presència dels vaixells militars, la CUP demana en la moció aprovada que siguin benvinguts al Port de Tarragona els vaixells de la Fundació Proactiva Open Arms.

Els vots favorables dels dos partits del govern, Esquerra i En Comú Podem, de Junts x Tarragona i la CUP ha fet possible l'aprovació de la moció. D'aquesta manera s'ha repetit la suma que va fer alcalde a Pau Ricomà i que va fer possible l'aprovació dels pressupostos. Tot i que la moció ha tirat endavant, el seu contingut no és vinculant, tenint en compte també que l'Ajuntament de Tarragona no té competències portuàries.

"🔴 ATENCIÓ: La petició de l'Ajuntament de TGN al Parlament sobre l'accident d'IQOXE" "💰 Els diners que es gastarà TGN en eliminar els contenidors soterrats"