Pla obert de l'estació de Tarragona. A l'esquerra, el tren de mercaderies que s'ha apartat pel descarrilament d'un vagó

Tarragona demana explicacions a Adif per les nits de soroll reiterades a les vies del tren

És una queixa recurrent del veïnat de la Part Baixa i del Serrallo | Aquest estiu s'ha repetit

L'Ajuntament de Tarragona ha dit prou. Els episodis habituals de soroll molest a les vies del tren de la ciutat quan cau la nit és un motiu de queixa recurrent per part de les associacions de veïns del Serrallo, el Barri del Port i la zona de Torres Jordi, i aquest estiu s'han tornat a produir de forma constant. Empès per les protestes dels veïns de la Part Baixa, l'Ajuntament ha mogut fitxa.

El consistori ha presentat una queixa formal davant l'administrador de la xarxa ferroviària, Adif, per tal de conèixer les explicacions a tantes molèsties i de trobar solucions que puguin conciliar les necessitats logístiques amb el descans dels veïns més propers. El moviment de la plaça de la Font l'ha fet públic, amb satisfacció, l'associació de veïns del Barri del Port.

Les obres de manteniment a les vies del tren causen soroll i molèsties als veïns de la Part Baixa

Adif aprofita a les nits, quan la circulació de trens està interrompuda, per realitzar obres necessàries a les vies del tren com ara els treballs de manteniment o suprimir els trams ja innecessaris i fora de servei. Les operacions, però, comporten una sèrie de molèsties que els veïns consideren ja insuportables i que l'Ajuntament demana resoldre per tal de recolzar les protestes que ja fa anys que s'acumulen.

L'AAVV del Barri del Port espera que la queixa de l'Ajuntament es tradueixi en explicacions i propostes de solució per part d'Adif, i des de la Federació de Veïns Segle XXI —que fa de paraigua a diversos col·lectius veïnals— han obert la porta a estudiar «possibles indemnitzacions, si cal» per als tarragonins més afectats cada nit per les molèsties externes. La qüestió, doncs, passa ara de forma directa a la teulada d'Adif.


Comentaris