GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona reformarà amb 156.000 euros l'escola El Miracle

Les obres se centraran en les façanes de l'edifici, que va ser construit l'any 1945 i presenta deficiències en cornises i teulada
Les obres a l'escola El Miracle de Tarragona se centraran en la façana, les cornises i la teulada. | Ajuntament de Tarragona

 

L'Ajuntament de Tarragona reformarà íntegrament la façana de l'escola El Miracle. El consistori ja ha licitat els treballs, que compten amb un pressupost d'uns 156.000 euros, perquè les obres comencin com més aviat millor. L'edifici on s'ubica el centre educatiu es va construir l'any 1945 i, des d'aleshores, les intervencions han estat més aviat poques. L'espai està molt envellit i presenta deficiències en façanes, cornises i teulada. A més, les obres són obligatòries perquè compleixi amb la normativa vigent en matèria de manteniment i conservació d'edificis. 

 

 

Reforma integral de l'escola El Miracle de Tarragona

L'escola municipal El Miracle, ubicada al carrer Ochotorena de Tarragona, ben a prop de la platja que li dona nom, es reformarà amb un pressupost de 156.700,88 euros. Les actuacions tindran una durada de dos mesos i les obres podrien començar durant el segon trimestre d'aquest 2019. L'Ajuntament de Tarragona ja ha licitat els treballs perquè comencin el més aviat possible.

 

L'edifici on s'ubica l'escola es va construir l'any 1945 i està compost per una planta baixa, una planta primera i un petit espai en planta segona on hi ha una aula i es dona accés a la coberta. A l'interior d'aquest es troben la mateixa escola i la llar d'infants, que també és municipal. Durant tots aquests anys, les intervencions han estat més aviat menors. De fet, feia mesos que la comunitat educativa reclamava l'arranjament d'aquest espai. El consistori va anunciar l'any passat que es treballaria per reformar-lo, però no ha estat fins ara quan s'han licitat les actuacions. 

 

El Miracle de Tarragona, un col·legi «envellit»

En la memòria redactada per a la rehabilitació de les façanes de l'escola El Miracle es deixa clar que aquest centre educatiu està «envellit». L'objectiu de les obres és que «millorin les condicions de seguretat i estètica», a més de «donar compliment a la normativa vigent en matèria de manteniment i conservació d'edificis». 

 

En la intervenció es preveu actuar en la totalitat de la cara exterior de les façanes, una part de les cobertes, els murs de tancament del recinte, els murs posteriors dels patis i els baixants d'aigües pluvials de fibrociment —que contenen amiant—, actualment en desús. S'arranjaran les cornises, es repararan esquerdes i es realitzarà l'impermeabilització de la coberta. 

 

Les reparacions en l'escola El Miracle coincideixen en el temps amb l'anunci de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament d'obrir un nou institut a la ciutat de Tarragona, concretament a la Vall de l'Arrabassada. S'ubicarà al costat de la nova escola de l'Arrabassada, que veurà la llum l'any vinent.