L'Ajuntament de Tarragona preveu remodelar la plaça Catalunya de SPiSP durant el 2020

El consistori, que es va reunir recentment amb els veïns del barri cooperativista, invertirà poc més de 100.000 euros en aquesta actuació
La plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau es millorarà durant l'any 2020. | Ángel Ullate

L'Ajuntament de Tarragona té previst que la remodelació de la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau es faci durant l'any 2020. Així ho han confirmat a TarragonaDigital fonts municipals, que han assegurat que la inversió econòmica d'aquesta actuació s'inclourà en el pressupost de l'any vinent.

Aquesta actuació, molt reivindicada pels veïns del barri cooperativista, es va anunciar el passat mes de febrer. El projecte de remodelació de la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau va ser una iniciativa de l'anterior equip de govern, i l'aleshores conseller d'Espais Públics, José Luis Martín, va presentar la memòria valorada i el projecte de remodelació de la Brigada a l'AVV Sant Pere i Sant Pau.

Una inversió de poc més de 100.000 euros

Font municipals consultades han afirmat que «la remodelació de la plaça Catalunya de SPiSP és una prioritat del govern municipal». Així mateix, han explicat que amb aquesta actuació «es dignificarà l'espai i es farà accessible per a tothom». La inversió prevista en les obres serà de poc més de 100.000 euros.

L'actuació prevista a la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau canviarà tot el paviment. | Ángel Ullate

La plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau està ubicada entre els blocs Sant Magí, Sant Andreu i Sant Mateu i des de fa anys les associacions de veïns reclamen la seva remodelació. Actualment, el paviment està molt degradat, el parc infantil està envellit, mentre que els espais enjardinats són molt millorables.

La previsió és substituir el paviment de la plaça, eliminar les barreres arquitectòniques, millorar els espais verds i la zona de jocs infantils, així com vestir, amb una coberta, la caseta d'Endesa existent al centre de la plaça.

Satisfacció veïnal

Des de l'AVV Sant Pere i Sant Pau, el seu president, Luis Trinidad, ha valorat «positivament» que el projecte tiri endavant. Trinidad ha explicat que «ens vam reunir recentment amb el govern i ens van confirmar que executaran la remodelació de la plaça Catalunya, així com una intervenció a la plaça de la Sardana».

La reparació del Monument a la Sardana, inaugurat l'any 1973, és també una llarga reivindicació. Actualment, llueix amb un aspecte descuidat i amb diverses de les figures trencades. La inversió en aquesta actuació serà d'uns 25.000 euros.

Estat actual del monument a la Sardana de Sant Pere i Sant Pau. | Cedida

Tot i la seva satisfacció, Luis Trinidad ha explicat que «a banda d'aquestes dues intervencions hi ha altres temes pendents que tenien un compromís de l'anterior govern, com les pistes esportives de l'aparcament de camions».

"🏖Demanen a la UNESCO declarar una platja de TGN «reserva de la biosfera»" "❗L'Ajuntament de Tarragona llueix, de nou, la pancarta dels «presos polítics»"