Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes

Tarragona retira el permís de terrassa a un establiment per saltar-se les mesures anticovid

És la primera vegada que l'Ajuntament arriba a aquest límit | El local, de Sant Pere i Sant Pau, era reincident

Ja hi ha un precedent. L'Ajuntament de Tarragona ha decidit, per primera vegada, retirar el permís per col·locar terrassa  a la via pública a un establiment que no només se saltava les mesures per frenar la Covid-19, sinó que a més era reincident. El local sancionat és de Sant Pere i Sant Pau i havia estat avisat prèviament per la Guàrdia Urbana, segons ha avançat el 'Diari Més'. La mesura no va acompanyada de sanció  econòmica.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El cas concret d'aquest establiment és que no es complia la distància  mínima de dos metres entre les diferents taules que imposen les actuals restriccions contra el virus. L'Ajuntament fa mesos que concedeix permisos  extraordinaris, tots ells temporals, per fer ús de la via pública per ubicar terrasses  sense cap cost afegit, per tal de compensar als negocis la limitació  d'aforaments al seu interior i, per tant, poder aconseguir un mínim marge de beneficis per subsistir. Les bases dels permisos, però, són clares: a la primera, avisarà  la Urbana. A la segona, ja no hi haurà avisos.

La tarima on es col·loca la terrassa  ja ha estat precintada per evitar poder fer ús de la via pública per a aquest local. La mesura, decretada pel departament de Domini Públic, marca un nou precedent i suposa un toc d'atenció per a la resta del sector. A l'Ajuntament de Tarragona no li tremolarà el pols a l'hora de fer complir la normativa de seguretat. Aquests permisos temporals  i compensatoris tenen previst estar vigents mentre els aforaments interiors estiguin restringits a menys clients  dels habituals.