ATENCIÓ

🚄 Retards generalitzats a les línies de Rodalies de les comarques de Tarragona

ARA MATEIX

🚒 Una trentena de persones atrapades més de tres hores en un tren a Alcover per una avaria de catenària

L’Ajuntament de Tarragona traslladarà els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau

La consellera de Benestar Animal, Carla Aguilar, ha anunciat que abans de final d'any no quedarà cap animal al Parc de la Muntanyeta | L'entitat animalista FAADA els ubicarà en un refugi, on estaran fins que siguin adoptats
Carla Aguilar, al centre de la imatge, acompanyada de les representants de FAADA, Andrea Torres, i ADAT, Marta Reynals. | Cedida

 

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit traslladar la colònia de porcs vietnamites del Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. Així ho ha anunciat la consellera de Benestar Animal i alcaldessa accidental, Carla Aguilar, que ha afegit que «des que hem arribat al govern municipal, ha estat una prioritat cercar una solució ètica per aquesta colònia d’animals».

 

Amb aquesta decisió, el consistori tarragoní descarta la construcció d’un tancat per controlar la colònia, tal com havia acordat l’anterior equip de govern amb Nova Eucària, l’associació animalista que durant els darrers dos anys ha supervisat la colònia de porcs vietnamites.

 

L’actuació de trasllat de la colònia s’organitzarà en dues fases, amb el treball coordinat dels serveis tècnics de l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana, la Generalitat de Catalunya, amb el Departament d’Agricultura i el cos d’Agents Rurals, les entitats de defensa animal ADAT i FAADA i veterinaris especialitzats en espècies exòtiques. La primera fase consistirà en el control, el xipatge, la realització d’anàlisis i vacunes i l’esterilització dels animals que es troben ara a la colònia i que serà realitzat per un veterinari especialitzat en espècies exòtiques.

 

Imatge dels porcs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau. | Tarragona Digital

 

En una segona fase, que comptarà amb la col·laboració de FAADA, es procedirà al trasllat dels animals a un santuari – refugi d’animals, la ubicació del qual encara es desconeix, on s’estaran fins que siguin adoptats. Segons ha explicat l’assessora en animals salvatges de FAADA, Andrea Torres, «les adopcions tindran un filtre i no seran individuals, com a mínim dos animals per persona».

 

El trasllat començarà en les pròximes setmanes, ha explicat Carla Aguilar, i la previsió és que abans que finalitzi aquest 2019 no quedi cap porc vietnamita al Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. Segons la consellera de Benestar Animal el cost d’aquestes dues fases en cap cas superarà els 7.500 euros cadascuna.

 

Carla Aguilar ha defensat la decisió que s’ha pres des del consistori tarragoní i ha assegurat que «es tracta d’una mesura que té com a prioritat la cura i el tracte ètic dels animals».

 

Nova Eucària, en contra de la decisió de l'Ajuntament

Per la seva banda, l’ONG Nova Eucària (NEC) ha denunciat que la consellera de Benestar Animal, Carla Aguilar, «incompleix el compromís de l’Aliança Tarragonina de Protecció Animal que va signar el passat 6 de maig», per la decisió de no construir la colònia controlada de porcs vietnamites.

 

Imatge de l'acte de signatura de l'Aliança Tarragonina de Protecció Animal, que va comptar amb l'assistència de Carla Aguilar. | Cedida

 

L’entitat animalista ha denunciat que «s’ha apartat a NEC de la gestió del futur dels individus de la colònia de porcs vietnamites del Parc de la Muntanyeta». Cal recordar que en els darrers anys, Nova Eucària s'ha encarregat de supervisar la colònia de porcs vietnamites del Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau.

 

Nova Eucària ha anunciat que no es desentendran dels porcs vietnamites de SPiSP i per això «fiscalitzarem el procés polític i tècnic que ha motivat aquest despropòsit de desnonament disfressat de reubicació que s'està donant de forma gradual i amb destinació desconeguda».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
Victor
Olé! Pancarta y movilización de cerdos! Acceptamos gabarras 2...este gobierno local acabará mal... Demasiado ansias de sillas ... Cosas importantes como Juan23 o conexión con ave etc... Vecinos independentistas, se puede ser independentista y a mucha honra ... Pero hay que ver quién es el representante de cada uno...
Mari Angeles
Buena decisión, FAADA, una entidad con experiencia y medios para llevar a cabo esta operación. Por otra parte, Nova Eucaria, en luigar de alegrarse por el destino de los animales, se dedica a criticar y a poner trabas, seguramente porque no ha podido "PILLAR CACHO" en todo este proceso.
Jordi Torres
Solució correcta a un gran problema. Esperem que tot surti bé, sembla que va per bon camí, no com fins ara que era un campi qui pugui.