En llibertat amb càrrecs els 13 detinguts la nit d'aquest dimarts a Tarragona

Hi va haver un total de 16 persones ferides, una de les quals continua ingressada
Diversos manifestants reclamen la llibertat dels detinguts davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar | Carlos Domènech

 

ACTUALITZACIÓ 16/10/2019 11:32 hores

Durant el matí d'aquest dimecres, l'endemà dels forts aldarulls viscuts a Tarragona, els 13 detinguts han sigut posats en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge. Hi havia un altre detingut —14 en total, doncs—, que era menor d'edat i ja va quedar en llibertat dimarts a la nit. Els detinguts han anat declarant i sortint progressivament de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Campclar. A fora, desenes de manifestants els esperaven reclamant la seva llibertat. 

 

NOTÍCIA 16/10/2019 8:52 hores

La concentració pacífica amb espelmes convocada per les entitats independentistes el vespre d'aquest dimarts, 15 d'octubre, va acabar derivant en una autèntica batalla campal entre manifestants i cossos policials al centre de Tarragona. En total, 14 persones van ser detingudes pels Mossos d'Esquadra i 11 persones van ser ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Almenys 6 dels ferits van rebre l'impacte de projectils de goma o foam. Les detencions es van fer per motius diversos, com ara desordres públics o atemptats a agents de l'autoritat.

 

Pel que fa als ferits, segons va informar el servei d'Urgències de l'Hospital de Santa Tecla, entre les 21.32 hores i les 23.45 hores, el personal sanitari d'aquest centre va atendre un total de 8 persones, 4 homes i 4 dones, procedents de les concentracions. Durant la nit, n'ha atès 8 més.

 

Un contenidor incendiat a la plaça Imperial Tarraco, després de la manifestació | ACN

 

6 ferits per projectils i una jove de 22 anys ingressada

De les 8 persones ateses al principi de la nit, 5 van rebre l'alta mèdica ràpidament per contusions lleus, mentre que 2 persones la van rebre en les hores següents. Pel que fa a les causes de les ferides, el centre hospitalari ha confirmat que 6 dels ferits presentaven contusions per impacte de projectils de goma o foam. A més, una jove de 22 anys va quedar ingressat amb una contusió toràcica per a observació per part del servei de medicina interna de l'Hospital de Santa Tecla. El matí d'aquest dimecres, la noia continuava ingressada en observació. 

 

Durant la matinada, l'hospital va rebre 8 ferits més, 6 manifestants i 2 agents dels Mossos d'Esquadra. Tots ells han sigut donats d'alta aquesta mateixa matinada. En total, doncs, l'Hospital Santa Tecla de Tarragona ha atès 16 persones ferides arran de les concentracions d'ahir a la nit. 

 

Els detinguts declararan durant aquest matí

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, la passada nit es van detenir un total de 14 persones per desordres públics o atemptat a agents de l'autoritat. Un dels detinguts, menor d'edat, ja ha quedat en llibertat per ordre de la Fiscalia de Menors. Pel que fa a la resta de detinguts, aniran declarant durant el matí d'aquest dimecres i poc a poc s'anirà sabent quina és la seva situació.