L'Àliga de Tarragona es torna a reivindicar per la Baixada: lluita feminista i clavells grocs

L'element central de l'acte ha lluït un logo de Daniel Rull i enguany ha accentuat els missatges contra l'assetjament sexual
Baixada de l'Àliga de Tarragona, en una imatge d'arxiu | Ariadna Brunet

 

Ja ha esdevingut tot un clàssic, en ple apogeu de l'esperada Baixada de l'Àliga, fixar-se en els elements reivindicatius que l'au durà des que comenci a baixar les escales del pla de la Seu. Enguany, l'element festiu ha volgut donar un missatge clar contra l'assetjament sexual i en favor de la lluita feminista, i ha baixat lluint al coll una adaptació gràfica del símbol feminista, obra de l'ebrenc Daniel Rull —l'autor també de la imatge de 'Rebrotem la Ribera d'Ebre'—.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Una fusió entre el puny alçat del feminisme i les plomes i la corona aliguera ha estat la gran novetat de la nit d'aquest 21 de setembre. Cal recordar, de fet, que durant els dies previs a la Baixada l'element de l'Àliga ja s'havia convertit en altaveu de les bones pràctiques a través de les seves xarxes socials, mitjançant la campanya #BaixemlaBé i que demanava un acte respectuós amb menys alcohol i menys residus plàstics.

 

L'Àliga no s'oblida dels presos: pom de clavells grocs al bec «en defensa de la llibertat»

D'igual manera que en l'edició de l'any passat, l'Àliga també ha dut un pom de clavells grocs al bec «en defensa de la llibertat de la qual estan privats des de fa gairebé dos anys alguns dels nostres representants polítics i socials», ha anunciat l'entitat a través d'un comunicat en una referència directa als presos independentistes que esperen la sentència del judici de cara als pròxims dies.

 

En aquesta edició, l'encarregat de baixar l'Àliga per les escales de la catedral ha estat Josep Maria 'Nin' Solé, portador de l'element des del 2012 i qui ha volgut dedicar la seva primera baixada a la seva dona i al seu fill Oriol, nascut ara fa dos mesos.