Lupus, el protagonista de les nits d'estiu de Tarragona

Des del 27 de juliol i fins a finals d'agost l'amfiteatre serà l'escenari d'un espectacle les nits de divendres i dissabte i de visites nocturnes la resta de dies
Presentació de l'espectacle Amfiteatrvm de Tarragona | Caralp Mariné

 

L'amfiteatre de Tarragona serà l'eix central que dinamitzarà el turisme i els espectacles nocturns aquest estiu a Tarragona. 'Amfiteatrvm' és l'espectacle que es repeteix per segon any, l'any passat es va fer amb el nom de Tarragona Història Viva, i que permet viatja a l'antiga Roma. Lupus, serà el protagonista d'aquesta història que es podrà veure tots els divendres i dissabtes des del 27 de juliols i fins al 25 d'agost. 

Espectacle a l'amfiteatre durant l'estiu

Lupus és un gladiador disposat a lluitar per restablir una injustícia i assolir d'aquesta manera la glòria de la victòria. L'espectacle es farà a l'amfiteatre, que ajudarà a ambientar encara més aquesta recreació històrica. Més de 100 persones estan implicades en el projecte, i en sortiran unes 50 a l'escenari per fer-ne la representació. L'espectacle s'acompanyarà d'imatges projectades en una gran pantalla, i a l'arena. A més comptarà també amb una banda sonora.

Pep Vergé és el director artístic d'aquest espectacle i Joan Rioné el seu guionista. La consellera de Turisme de l'Ajuntament de  Tarragona, Inma Rodríguez, ha volgut ressaltar la importància d'aquest producte dins del món turístic tarragoní. «La creació d'un producte turístic a l'Amfiteatre ajuda a posicionar Tarragona com a ciutat Patrimoni Mundial capdavantera en la reinterpretació de la història a través de la recreació en viu i de les noves tecnologies», ha dit. 

L'entrada de l'espectacle té un preu de 15 euros per adults i 10 per nens o persones majors de 65 anys. Si es compra de forma anticipada, el preu és menor. Es tracta, a més, d'un producte destinat al turisme familiar. Un perfil de turista que fins ara no tenia massa opcions d'oferta d'aquest perfil a la ciutat. Segons els responsables del departament el producte s'ha venut a tots els promotors turístics del territori perquè el puguin incloure en la seva oferta. 

A diferència de l'any passat l'espectacle es realitza els divendres i no només dissabtes, ja que l'afluència de públic va ser molt positiva i es van exhaurir entrades per alguns passis. El govern local espera que aquest any es puguin assolir o superar les xifres de visita de l'any passat. 

Visites nocturnes a l'amfiteatre durant l'estiu

La resta de dies de la setmana, de dilluns a dijous, l'amfiteatre també estarà obert al públic durant la nit. El motiu són les visites nocturnes que estan programades pels últims dies de juliol i agost i que van acompanyades de la projecció d'una versió de 30 minuts del capítol dedicat a Tàrraco de la guardonada sèrie 'Ingeniería Romana', realitzada per Digivision i RTVE. 

Les projeccions d'aquest documental es faran a les 22 en versió anglès i a les 22.40 en castellà. L'entrada per la visita a l'amfiteatre de nit és de 3,30 euros, i els menors de 16 anys poden entrar-hi de forma gratuïta. 

"ATENCIÓ: Tanca una altra botiga històrica de Tarragona" "ALERTA: Agredeixen 2 revisors de tren en 1 setmana a Tarragona"