La Fira del Vi de la DO Tarragona ha finalitzat amb «més de 10.000 racions servides durant tres dies»

Els organitzadors han fet públic que, durant els tres dies de l'esdeveniment, han comercialitzat prop de 5.000 pacs de degustació
La Fira del Vi de la DO Tarragona s'ha dut a terme al voltant del Mercat. | Cedida

 

Des del passat divendres, 14 de juny, i fins al diumenge, s'ha dut a terme, al voltant del Mercat Central de Tarragona, la 21 edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona. Els organitzadors han valorat molt positivament el canvi d'emplaçament, de la Rambla Nova a la plaça Corsini, i han fet públiques un seguit de xifres que posen en relleu les dimensions que han adquirit les tres jornades dedicades als vins de les comarques tarragonines.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Enguany, i segons han informat des de la DO Tarragona, han venut un 30% més de pacs de degustació, situant-se per damunt dels «4.200 tiquets venuts i 600 copes extres, que signifiquen més de 21.000 tastos de vi durant les tres jornades. Aquestes fan referència només a les 4.800 persones que directament van comprar tiquets, perquè són moltes més les que van passar per la Plaça Corsini durant les tres jornades».

 

Pel que fa al canvi d'emplaçament, s'ha valorat «molt positivament el pas a plaça Corsini, perquè la seva disposició permet que es configuri com una plaça del vi amb la vintena d'estands dels cellers i la resta d'expositors i el públic al centre». «Hem vist com molt joves amb edats que poden oscil·lar entre els 25 i els 35 anys han passat per la Fira del Vi i s’han interessat pels cellers i també per la seva oferta enoturística. Sempre parlem de la importància que el consumidor del futur sigui conscient del que significa el món del vi i creiem que ho estem aconseguint» han reblat els responsables de les jornades» han apuntat des de la DO.

 

«Ho valorem molt positivament» 

Per la seva part, la valoració des del Mercat Central de Tarragona també ha estat molt positiva. Segons la fins ara regidora i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando «ha estat un èxit en la seva nova ubicació i nou format. Des de l’empresa municipal Espimsa ho valorem molt positivament perquè considerem que referma i confirma el concepte que hem treballat insistentment, un concepte gastrocultural d’aquest espai comercial a cel obert que té en el Mercat Central el seu principal eix dinamitzador». Pel que fa a la valoració dels paradistes del Mercat que van participar en la fira aquesta és molt positiva, ja sigui en indicadors qualitatius com en els quantitatius. En conjunt més de 10.000 racions s’han servit durant tres dies. Segons els paradistes ha estat una primera experiència que segur que es podrà millorar en el futur.

 

També et pot interessar: