Ballesteros guanya per la mínima i el PSC podria no governar

L'augment d'ERC a les municipals obligarà a jugar a l'aritmètica política
Josep Fèlix Ballesteros és el guanyador de les eleccions a la ciutat de Tarragona | TarragonaDigital

 

 

Les eleccions a Tarragona han deixat un resultat obert i que pot canviar el panorama polític actual desbancant fins i tot de l'alcaldia, el socialista Josep Fèlix Ballesteros. En una nit de nervis i de tensió, els resultats d'aquestes eleccions municipals a Tarragona han donat com a vencedor de les eleccions el PSC, amb l'actual alcalde, Josep Fèlix Ballesteros al capdavant. El PSC ha obtingut 7 regidors, 2 menys que fa quatre anys, perdent 1.300 vots. Amb poc menys de 500 vots de diferència amb el PSC, Esquerra Republicana escala fins a la segona posició pujant dels 4 regidors que tenia el 2015 fins als set actuals, igualant el nombre de representants al consistori amb el PSC.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Això obre un escenari nou a l'ajuntament de Tarragona que es complementa amb el manteniment de Ciutadans, que manté els 4 regidors que tenia en l'actual mandat i amb JuntsXTarragona que també manté els tres que va obtenir.

 

 

Pau Ricomà ha obtingut un molt bon resultat a la ciutat | Àngel Ullate

 

 

Entra En Comú Podem i el PP perd la meitat de regidors

 

A la part baixa del rànquing s'hi situa En Comú Podem que entra a l'ajuntament amb dos representants i la CUP que manté els dos regidors que tenia aquest mandat. Finalment, obté representació el Partit Popular però perdent dos regidors dels 4 que tenia.

 

 

Pactes necessaris per governar

 

Podemos entra a l'ajuntament de Tarragona amb dos regidors | Claudia Calduch

 

 

Com a la majoria d'ajuntaments, caldran a partir d'ara pactes per governar la ciutat. El PSC ha sigut la força més votada però en cap cas podria revalidar el pacte actual amb el PP. Tampoc sumaria amb un pacte a tres amb Ciutadans i PP. Així doncs, i tenint en compte que Pau Ricomà, l'alcaldable republicà ha afirmat nombroses vegades en campanya que no pactarà amb el PSC situa Ballesteros en una posició complicada. Per altra banda, ERC sí sumaria amb Junts, En Comú Podem i la CUP en un pacte a quatre per desbancar Ballesteros de l'alcaldia. En cas que els pactes estables de govern no arribin a bon port durant els pròxims dies, sempre quedaran acords d'investidura o governs en minoria. L'escenari queda, doncs, obert.

 

També et pot interessar: