Tot apunta que Ballesteros anirà a judici pel cas Inipro

L'Ajuntament ha emès un comunicat en el qual l'alcalde es referma en la seva innocència. El PSC ha sigut citat, durant la fase d'instrucció, en qualitat de «participant a títol lucratiu»

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, rebrà el dia 12 de setembre la resolució judicial del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona on se li notificarà quina és la seva situació judicial en referència al tema d'Inipro. Una resolució de la qual l'alcalde fa temps que està pendent, i que alguns pensen que podria influenciar la seva decisió sobre presentar-se o no a les pròximes eleccions, tot i que el batlle tarragoní ha rebutjat en reiterades ocasions aquestes interpretacions. 

Diferents encausats del cas sospiten, en conversacions amb TarragonaDigital, que «passarem a judici oral, després de tot aquest temps d'instrucció és l'única opció que li queda al jutge instructor». Els principals càrrecs polítics que la setmana que ve poden rebre l'interlocutòria d'obertura de judici oral són l'alcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros i qui es dibuixa a l'horitzó com a futura número 2 de la llista del PSC per Tarragona, Begoña Floría. 

No totes les persones personades en la fase d'instrucció «aniran a judici, sembla que n'hi ha 2 o 3 que no passaran a aquesta fase». Segons els estatuts del PSC, quan un càrrec del partit amb responsabilitats polítiques es troba en aquesta situació, apertura de judici oral, «ha de posar a disposició de l'executiva les seves responsabilitats i l'executiva decideix». Semblaria que no seria el cas de l'alcalde, i altres encausats, que, segons fonts del PSC de Tarragona, pensen recórrer a instàncies judicials superiors. Si es confirma que passen a judici, el 30% dels regidors del grup municipal socialista de Tarragona tindrien causes obertes amb la justícia. Per ser més precisos, dels 9 regidors, 3 han hagut d'anar a declarar com investigats: Ballesteros, Floría i Josep Maria Milà.  

Ballesteros i el cas Inipro

L'alcalde de Tarragona ha volgut reiterar la confiança amb la justícia i segueix convençut de la seva innocència. «Estic content que, per fi, s’hagi acabat la fase d’instrucció. Aquest és un tràmit més que no altera en res el procediment i que, per descomptat, no afecta la meva tasca al capdavant de l’Ajuntament i ara caldrà veure les actuacions posteriors», ha declarat. El cas Inipro es remunta a l'any 2010 quan l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona va adjudicar a la mercantil Inipro treballs d'assistència a immigrants després d'un concurs al qual es van presentar 3 empreses. 

El contracte es va prorrogar dues vegades, any 2011 i 2012, i la quantitat pagada per l'ajuntament seria superior als 200 mil euros. Aquest procés ha suposat un mal tràngol personal i polític per noms molt rellevants del PSC de Tarragona, alguns d'ells encara en actiu a la vida pública, com l'alcalde Ballesteros i la regidora Begoña Floría, i altres que han deixat l'activitat política de primera línia, que han desenvolupat sempre dins les files socialistes. Durant el procés d'instrucció el jutge ha citat al PSC dins la figura de «participant a títol lucratiu» que, salvant totes les distàncies i, sobretot, les quantitats econòmiques de les quals es parlava en un cas i en un altre, és la mateixa per la qual va acabar sent condemnat el Partit Popular en el primer judici de l'anomenat cas Gürtel. 


Comentaris