GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ballesteros reclama a la Generalitat el Pla Funcional del nou Hospital Joan XXIII

L'alcalde de Tarragona es reunirà amb la consellera de Salut, Alba Vergés, la tercera setmana de desembre
L'exconseller Comín va prometre que la primera fase de les obres del nou hospital Joan XXIII acabaria l'any 2021. | Catalunya Press

 

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, reclama a la Generalitat de Catalunya el Pla Funcional del nou Hospital Joan XXIII. «No puc deixar de creure un anunci que ve a fer un conseller de la Generalitat, però vull veure negre sobre blanc», ha dit el batlle sobre les obres de remodelació integral de l'edifici. L'exconseller Antoni Comín va prometre el juny de 2017 que el 2021 hauria acabat la primera de les tres fases d'obra, xifrada en 48,5 milions d'euros. Els diners ja estan reservats per l'administració catalana, però encara no hi ha un disseny del projecte

 

El setembre d'aquest any, Alba Vergés va visitar el Joan XXIII per informar que «el projecte que va anunciar Antoni Comín segueix endavant». Va recalcar que la Generalitat ja havia reservat els 48,5 MEUR per elaborar la primera fase de les obres i que, a principis de 2019, es podria veure el resultat del guanyador del Concurs d'Idees, que dissenyarà el nou hospital.

 

L'alcalde de Tarragona vol «concrecions» sobre la remodelació integral del Joan XXIII

Josep Fèlix Ballesteros es reunirà amb Alba Vergés la tercera setmana de desembre, segons informava aquest dimecres a TarragonaDigital. L'objectiu del batlle és que des de la Conselleria de Salut li donin «concrecions» sobre la remodelació integral del Joan XXIII i les partides pressupostàries detallades que s'hi destinaran. 

 

«El Pla Funcional és estrictament necessari, no només per saber com comença aquesta primera inversió, sinó per saber què passarà i quan amb el conjunt del Joan XXIII», ha dit Ballesteros, i afegia: «No puc no creure'm la paraula de la consellera, com tampoc vaig no creure'm l'exconseller Comín, però vull mostres reals de què això es farà». 

 

Ballesteros no en tindria prou amb el Joan XXIII reformat

El projecte de reforma del Joan XXIII és ambiciós, perquè segons es va informar des de la Generalitat de Catalunya el juny de 2017, s'enderrocarà gairebé tot l'edifici i es farà un nou complex d'uns 80.000 metres quadrats. Però el batlle tarragoní no en tindria prou: «Amb la reforma del Joan XXIII tindríem la nostra locomotora en marxa i engreixada, però s'ha de complementar amb una bona atenció primària, caps de 24 hores i millores en les urgències». 

 

La trobada entre Ballesteros i Vergés se celebrarà abans que acabi l'any. La previsió és que el disseny del nou Joan XXIII es faci públic a principis de 2019.