Denuncien l'acumulació de residus a Bonavista després de la celebració del mercadet

El president d'Espimsa, Dídac Nadal, assegura que solucionar aquest cas és «prioritari» i que «tan bon punt tinguem gerent a l'empresa municipal, visitarà el barri i treballarà per millorar-lo»
Diversos veïns de Bonavista han denunciat l'estat en què va quedar la zona del mercadet i els voltants aquest diumenge. | Cedida

 

L'acumulació de residus al barri tarragoní de Bonavista després de la celebració del mercadet ha aixecat polseguera. Diversos veïns han denunciat la situació, «que no és una novetat», asseguren, a través de les xarxes socials. De fet, fins i tot s'ha iniciat una recollida de signatures virtual al portal 'Change.org'. «Caixes, plàstics i residus orgànics omplen l'esplanada del mercadet i els carrers adjacents», lamenten des del veïnat. El president d'Espimsa —empresa gestora dels mercats de la ciutat—, Dídac Nadal, lamenta els fets i assegura que «solucionar-ho és una prioritat». En aquest sentit, Nadal marca l'arribada del nou gerent a l'empresa per començar a treballar

 

 

Desenes de quilos de brossa omplen Bonavista després del mercadet

«Demanem que l'Ajuntament i Espimsa posin les mesures necessàries perquè es netegin els residus que genera el mercadet». Aquestes són les paraules de Cristina M. Osuna, veïna de Bonavista. Osuna ha engegat la campanya a Change.org per instar l'administració a solucionar els problemes de brutícia que provoca el mercadet, que se celebra cada diumenge a l'esplanada adjacent al barri. També critica la situació actual l'entitat Al camp residu zero, que vetlla per la conservació del medi ambient a la comarca. 

 

Estat en què va quedar un dels carrers propers al mercadet de Bonavista aquest diumenge. | Cedida

Caixes de cartró, plàstics, bosses i residus orgànics s'acumulen als carrers propers al mercadet quan aquest acaba. També els boscos de la zona i els descampats s'omplen de residus. Per aquest motiu, fins i tot els veïns han realitzat batudes voluntàries de neteja. «Volem una Bonavista neta, on es redueixi el consum de plàstics al mercat. Volem una Bonavista conscienciada amb el canvi climàtic i respectuosa amb el medi ambient i els altres», acaba dient el text de denúncia. 

 

Un altre dels veïns crítics és Juan Antonio Heredia, qui critica que s'està incomplint l'article 22 de l'ordenança reguladora de la venda no sedentària a Tarragona. Aquest, estableix que cal mantenir el lloc de venda i l'entorn en perfectes condicions de netedat. A més, estipula que, quan finalitzi l'horari de venda, els comerciants han de deixar la superfície ocupada i la zona d'influència completament neta. En cas contrari, l'Ajuntament podria sancionar-los. 

 

Brossa acumulada després de la celebració del mercadet. | J.A.H

 

El president d'Espimsa assegura que Bonavista és una «prioritat»

El president d'Espimsa, Dídac Nadal, ha assegurat que tenia coneixement d'aquests fets. «És més habitual del que seria desitjable i, evidentment, quan acabi la licitació del nou gerent, la prioritat serà el Mercat de Bonavista i la gestió intel·ligent dels residus», ha subratllat el també regidor de Junts per Tarragona. A hores d'ara, encara no s'ha incorporat a l'empresa municipal el gerent que substituirà Isidre Prunor. «Tan bon punt entri, visitarà Bonavista i treballarà per solucionar tot plegat», ha dit Nadal, visiblement enfadat amb la situació que es viu en aquest barri de Ponent. 

 

Per tal de revertir la situació, Nadal ja ha avançat que s'estudiaran «totes les mesures possibles». En aquest àmbit, explica, hi tenen cabuda «tant les sancions com les bonificacions per bona praxi». La incorporació del nou gerent es preveu pel dia 30 de novembre, quan Prunor finalitzarà l'etapa en el seu càrrec.  

Més notícies de la categoria Tarragona