La Brigada d'Intervenció Ràpida de Tarragona fa 16 actuacions al dia

L'any 2018 en va sumar un total de 4.039, la majoria en voreres —un 47%— i a la Part Alta i zona centre de la ciutat
La majoria de les intervencions de la BIR van ser en voreres de Tarragona durant l'any 2018. | Mauri

 

La Brigada d'Intervenció Ràpida de Tarragona va realitzar, l'any 2018, un total de 4.039 actuacions a la ciutat. O dit d'altra manera, una mitjana de 16 intervencions al dia —si es té en compte que hi havia 251 dies laborables—. Es tracta d'una xifra molt superior a la de 2017, amb 736 arranjaments més. La majoria de les reparacions s'han fet en voreres —un 47%— i asfalt —un 26%—. Pel que fa a districtes, la zona compresa entre l'est del centre de la ciutat i la Part Alta és on més s'actua: 1.263 actuacions, un 31% del total. 

La Brigada de Tarragona augmenta en 736 les actuacions l'any 2018

La Brigada d'Intervenció Ràpida (BIR) de Tarragona va realitzar l'any passat 4.039 actuacions, 736 més que l'any 2017. «Això ha estat fruit de la coordinació entre diverses regidories de l'Ajuntament de Tarragona», ha informat el regidor d'Espais Públics, José Luis Martín (PP). El popular creu que l'estat de la via pública tarragonina «encara pot millorar», però valora «molt positivament» la tasca en la seva àrea i el funcionament de la BIR. 

L'any passat, la brigada va complir una dècada de funcionament. Durant aquest temps, ha realitzat 31.119 actuacions. Segons Martín, la BIR és una «fórmula d'èxit» que es va crear amb l'objectiu de «donar una resposta ràpida a les millores de la via pública». Té un contracte pressupostat en 900.000 euros anuals. Aquest dimecres, per exemple, està treballant en l'asfalt de Sant Pere i Sant Pau i realitzant millores en els carrers Riu Llobregat o Rafael Casanovas.

La majoria d'intervencions de la BIR es fan en voreres i al centre de la ciutat

Les actuacions de la BIR a Tarragona durant el 2018 s'han centrat, en la seva gran majoria, en la reparació de voreres. S'han fet 1.893 intervencions —3.812,60 metres quadrats—, un 47% del total. L'asfalt és la segona prioritat de la BIR, amb 1.048 actuacions —4.815,90 metres quadrats—. Altres escenaris on actua la brigada són la retirada de runes, la col·locació i renovació de mobiliari urbà o el manteniment de la senyalització de trànsit. Aquests àmbits sumen 1.101 actuacions durant l'any passat. 

Pel que fa a localitzacions, la zona Tarragona Centre A, entre l'est de la ciutat i la Part Alta, és on més ha treballat la BIR: 1.263 actuacions. Bonavista, Campclar i els polígons s'emporten també bona part del gruix, amb 734 intervencions. Per darrere, es troben entre altres els barris de Llevant —657 actuacions—, Tarragona Centre B —590 treballs— o la Part Baixa i el Serrallo —187 actuacions—.

La BIR va realitzar durant l'any 2018 un total de 4.039 intervencions a Tarragona. | Mauri

 

L'aplicació EPP!, principal sistema de detecció de problemes

La BIR pot actuar a Tarragona d'ofici, per seguir la planificació anual o bé per donar resposta a un avís fet per la ciutadania o la mateixa administració. En aquest sentit, val a dir que l'aplicació EPP!, destinada a denunciar incidents en la via pública, és la principal font de detecció de problemes. L'any 2018 es van fer 397 intervencions gràcies a les publicacions de la ciutadania. 

El segon sistema de detecció més utilitzat ha estat la inspecció amb 303 actuacions, seguit de les trucades al telèfon gratuït del consistori, que ha servit per resoldre 231 casos. Per últim, la Guàrdia Urbana ha donat l'alerta en 47 ocasions i en 45 més s'ha actuat de manera exprés. Les intervencions es resolen segons tres nivells de prioritat: molt urgents —límit de 24 hores—, urgents —de tres dies— o normals —de 15 dies—. 

"Les polèmiques declaracions de l'Arquebisbe de Tarragona sobre els casos d'abusos" "Denuncien que el projecte de la Savinosa preveu construir «un hotel de luxe»"