Detecten un brot de coronavirus a l'Hospital Santa Tecla que afecta 9 persones

El brot ha estat detectat entre sanitaris i un pacient

El Departament de Salut ha fet pública la detecció d'un nou brot de coronavirus en un hospital a la demarcació de Tarragona. En aquesta ocasió es tracta de l'Hospital Santa Tecla, ubicat a la ciutat de Tarragona, i segons s'explica en un comunicat s'hauria notificat el passat dimarts 8 de setembre, tot i que fins avui no s'ha fet públic. Segons Salut, aquest brot de Covid-19 al centre hospitalari afectaria 8 sanitaris i 1 pacient.

Els fets es remunten, però, molt abans. El dia 2 de setembre un treballador de Santa Tecla va iniciar simptomatologia compatible amb el coronavirus, pel que es va procedir a realitzar-li la prova PCR. Els resultats van certificar que es tractava d'un cas positiu i l'hospital va posar en marxa el protocol per analitzar els contactes estrets d'aquesta persona. Es van dur a terme proves PCR només a una persona, que també va resultar positiva.

Arran d'aquests fets, es va procedir a realitzar un cribratge a tots els treballadors de la planta afectada i van sorgir 6 casos positius més. Segons ha explicat el Departament de Salut, també es va realitzar proves PCR a tots els pacients ingressats a la tercera planta, l'afectada pel brot, i es va detectar un pacient asimptomàtic.

Després de detectar el brot, l'Hospital Santa Tecla va desinfectar tota la planta afectada per poder continuar amb l'activitat. A més, la Xarxa Santa Tecla està duent a terme un estudi entre treballadors, pacients ingressats i pacients donats d'alta des de l'inici d'aquest brot per tal d'esbrinar si hi hauria més contagis

 

Tercer brot detectat en centres sanitaris en les últimes setmanes

Aquest és ja el tercer brot que s'ha fet públic pel Departament de Salut en els centres sanitaris de la demarcació. El passat 2 de setembre sortia a la llum que l'Hospital Sant Joan de Reus estava patint un brot de coronavirus, el qual afectava dues plantes, la de Medicina Interna i la del Sociosanitari. En aquest brot, segons les últimes dades facilitades per Salut —el passat dimarts— hi hauria 34 contagis, 18 al sociosanitari i 16 a Medicina Interna.

Pocs dies després, també es va fer públic un nou brot a Reus, en aquesta ocasió al CUAP Sant Pere de Reus. En aquest cas hi hauria vuit metges, infermers i personal de gestió i serveis que ha donat positiu en la prova PCR, tot i que fonts apunten que la xifra seria més elevada.

"El documental sobre el Concurs de Castells més rellevant del segle s'emetrà al setembre" "Radical resposta dels veïns de Bonavista a l'anunci de VOX"