La Cambra de Tarragona demana que els negocis puguin obrir els festius per revertir els efectes de la COVID-19

El consistori hauria de traslladar la petició a l'executiu català

Mentre entrem a la «nova normalitat» amb la por de saber si el rebrot serà ara, o a la tardor, els agents econòmics cerquen fórmules per sortir del sotrac que ha suposat l'aturada econòmica realitzada per fer front a la pandèmia del coronavirus. La Cambra de Comerç de Tarragona ha fet la seva proposta aquest dimarts, 16 de juny, 

Per l'ens cameral tarragoní, la solució passa perquè els comerços puguin obrir els festius durant l'estiu per pal·liar els efectes de la COVID-19. El pas necessari, segons l'entitat tarragonina, seria que el consistori demanés a l'executiu català que avalés l'excepció de municipi turístic a l'efecte dels horaris comercials, de forma excepcional i provisional durant aquest any. 

Garantir les mesures de prevenció

Des de la Cambra de Tarragona entenen que una iniciativa com aquesta ajudaria a mantenir les mesures de prevenció dels establiments, com ara repartir l'afluència de consumidors. També es mantindrien els llocs de treball, segons la Cambra. La institució subratlla el pes elevat de l'activitat comercial a la ciutat i la necessitat d'adoptar mesures per evitar el tancament de negocis o la destrucció d'ocupació. 

La institució empresarial considera que aquesta flexibilització horària contribuiria a reactivar l'activitat comercial després del tancament. A més, veuria «incongruent» limitar els horaris quan la venda digital funciona de forma continuada les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.  «Si no s'aprofita una època de consum tan important com els mesos d'estiu a la nostra ciutat, l'impacte sobre aquest sector amb una presència del 21 per cent a l'activitat econòmica de Tarragona serà molt més greu encara», assenyala la Cambra en un comunicat.

"Ara mateix: Més de 1.000 abonats es queden sense llum a Tarragona" "Comença el judici: L'horrible cas de violència masclista que va tenir lloc a Bonavista"