El carilló del Mercat Central tindrà una figura del Tàrracus el 2019 i ballarà al so de ‘Mi Gente’ de Lucrecia

Espimsa ho ha confirmat després d'assegurar haver rebut «pressions i amenaces»
Imatge de com lluirà el carilló del Mercat Central a partir del juny. | TarragonaDigital

 

Dos símbols emblemàtics de Tarragona s’integraran aquest 2019. Es tracta del carilló del Mercat Central i del Tàrracus, la mascota dels Jocs Mediterranis. De cara al mes de juny d’aquest any vinent, Espimsa té previst incorporar una nova figura del Tàrracus al carilló del Mercat Central de Tarragona, amb motiu del primer aniversari de la celebració dels Jocs Mediterranis. La decisió l’ha confirmat Elvira Ferrando, presidenta d’Espimsa, després d’afirmar haver tingut diverses reunions amb el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, qui n’ha donat el vistiplau.

Elvira Ferrando ha assegurat haver-se sentit «molt pressionada» pels tarragonins que es van sentir ofesos en assabentar-se que al carilló no hi hauria el Tàrracus. «Fa molts mesos que hi donàvem voltes, en veure l’estima dels tarragonins cap a la simpàtica mascota dels Jocs», tot i que confessa haver rebut amenaces per part dels més fanàtics dels Jocs per haver deixat el Tàrracus en l’oblit.

La cançó de les 18 hores ja no serà l’Amparito Roca

A més, Ferrando ha informat d’un altre canvi al carilló, i és que quan s’incorpori el Tàrracus, la sortida de les figures de les 18 hores ja no serà amb l’Amparito Roca, sinó que sonarà al ritme de ‘Mi gente’, de Lucrecia, la cançó emblemàtica de la inauguració de l’esdeveniment esportiu. La idea és que cada dia a les 18 hores es reprodueixi el moment del Tàrracus ballant la cançó de Lucrecia a l'escenari durant l'acte inaugural dels Jocs. Pel que fa al pasdoble, continuarà sonant a les 12 del migdia com és habitual. 

Elvira Ferrando ha declarat que «volíem que la cançó de les 18 hores fos ‘Juguem per viure’, l’himne dels Jocs, però era massa lenta i el Tàrracus necessita més ritme». Així doncs, des del consistori tarragoní creuen que Lucrecia representa millor «l’essència del carilló, dels Jocs Mediterranis i del Tàrracus», mentre que «l’Amparito Roca ja cansa una mica».

No està previst que s’elimini cap altra figura, sinó que se li farà lloc al Tàrracus

Actualment hi ha set figures que formen el carilló del Mercat Central, a les quals s’hi incorporarà el Tàrracus a partir del mes de juny. Des de l’Ajuntament de Tarragona asseguren que no s’eliminarà cap altre figureta del carilló, tot i que l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha declarat que «per mi, el substituiria pel Nano Capità, total, capgròs per capgròs». El batlle s’ha mostrat satisfet amb la decisió i ha manifestat que «per fi el Tàrracus tindrà la representació que es mereix».

L’encarregat de confeccionar la nova figura del Tàrracus serà el mateix artista que va elaborar les actuals figures, Joan Serramià. El joier haurà de dur a terme un minuciós treball per tal d’elaborar la figura del Tàrracus a una escala correcta, i ja ha avançat que li haurà de fer el cap més petit perquè pugui passar per les portes del rellotge.

"NOVETATS: Tarragona organitza per primer cop la Festa de Cap d'Any" "AGENDA: El Parc Central rep l'any nou amb diverses activitats per a tota la família"