Carme Porta exposa per primer cop a Tarragona al Tinglado 1 del Moll de Costa

El Port de Tarragona acull aquesta mostra que s'inaugura aquest dimarts, a les 19 hores | Es podr脿 visitar fins al proper 22 de mar莽
Una de les obres de que es podr脿 veure a l'exposici贸 'Telos', de Carme Porta, que s'inaugura aquest dimarts. | Cedida

Aquest dimarts, a les 19 hores, el Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona acull la inauguraci贸 de l'exposici贸 'Telos', el darrer projecte interdisciplinari de Carme Porta. La presentaci贸 de l鈥檈xposici贸 anir脿 a c脿rrec de Teresa Maria Sala, professora d鈥橦ist貌ria de l鈥橝rt de la Universitat de Barcelona. L'acte tamb茅 comptar脿 amb la intervenci贸 la creaci贸 sonora CPA 19T de Martin Hug, a la percussi贸 electr貌nica i Melisa Bertossi, com a saxo soprano.

L鈥檈xposici贸 consta de quatre apartats: l鈥檃proximaci贸 a la natura sota l鈥櫭瞤tica impressionista, la natura entesa com una manera de pensar el temps, la percepci贸 del m贸n natural com el soroll de fons o el fluid que relaciona unes coses amb les altres i la representaci贸 de l鈥檌nvisible a trav茅s del di脿leg entre les formes belles i la seva indeterminaci贸.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

En el marc de la mostra s鈥檕rganitzen diverses activitats, com ara un taller de teatre sensorial, el dia 7 de desembre, a les 12 hores, a c脿rrec de Lorena Rueda, amb l鈥檕bjectiu de fer viure els assistents una experi猫ncia inoblidable a trav茅s del cos i de tot el camp sensorial que l鈥檃companya. Tamb茅 a la mateixa sala expositiva, el dia 22 de febrer de 2020, tindr脿 lloc un concert de guitarra i veu a c脿rrec de Joan Francesc, cantautor, poeta i m煤sic.

L鈥檈xposici贸 鈥楾elos鈥 restar脿 oberta fins al dia 22 de mar莽 en horari de dilluns a dissabtes, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores, i diumenges i festius, d鈥11 a 14 hores. L鈥檈ntrada 茅s lliure.

Una artista interdisciplin脿ria 

Carme Porta 茅s professora de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i ha participat en diversos projectes d'investigaci贸 que versen sobre la implicaci贸 i la pres猫ncia de materials nous en el camp del gravat i la pintura. El seu treball art铆stic actual es desenvolupa de forma interdisciplin脿ria entre el gravat, la pintura i l'escultura i ha presentat obres en exposicions i publicacions tant de car脿cter nacional com internacional.

El Tinglado 1 del Moll de Costa acull l'exposici贸 de Carme Porta. | Cedida

El treball art铆stic de Carme Porta abasta interessos que van des de la implicaci贸 del cos hum脿 en escenaris ficticis, fins a manifestar un inter猫s creixent per la relaci贸 del binomi art 鈥 natura, aspecte que ha treballat en les 煤ltimes exposicions. Ha participat en projectes de recerca que versen sobre la lectura transversal de l鈥檕bra d鈥檃rt contempor脿nia, tanmateix la implicaci贸 i la pres猫ncia de materials nous en el camp de la gr脿fica, la pintura i tamb茅 l鈥檈scultura.

Tamb茅 va ser finalista de concursos com ara el de Viladrich, Special prize Lessedra, World Art print Annual i Third Internacional prize Lessedra de Bulg脿ria, Bienal d鈥檃rt de Riudebitlles o el VIII Premi Salou de Recerca Pict貌rica entre d鈥檃ltres.

"馃彙El barri de TGN que vol deixar enrere l'estigma d'urbanitzaci贸 de 'pijos'" "馃帹 Els alumnes tarragonins es converteixen en artistes i exposen al Museu d'Art Modern"