GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona instal·la una carpa informativa sobre lactància materna aquest dimecres

S'ubicarà entre les 10 i les 18 hores al carrer Colom, a tocar del Mercat Central | Serà oberta a tota la ciutadania
La carpa vol donar consells sobre les virtuts de la lactància materna | Banc de Sang i Teixits

Tarragona acollirà aquest dimecres, 10 d'abril, una carpa informativa sobre la lactància materna, pública i oberta a tota la ciutadania. S'instal·larà al carrer Colom, a tocar del Mercat Central, entre les deu del matí i les sis de la tarda, i no és necessari apuntar-se prèviament ni realitzar cap tràmit. La iniciativa s'emmarca dins el 'Mes de la Salut' de l'Ajuntament de Tarragona, i l'organització de la carpa implica institucions, entitats i col·legis professionals ben diversos.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'objectiu d'aquesta carpa és resoldre els dubtes de mares, pares i famílies embarassades envers aquesta temàtica, però està pensada per a atendre les preguntes de qualsevol persona interessada. També té la voluntat de divulgar i conscienciar la ciutadania sobre la importància i els beneficis de l'alletament matern. Els impulsors de la carpa són, a més del consistori, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), l'Institut Català de la Salut (ICS), la Xarxa Santa Tecla i el banc de llet materna del Banc de Sang i Teixits.

 

El banc de llet materna alimenta 500 nadons cada any a Catalunya

La carpa informativa estarà oberta a tota la ciutadania | Banc de Sang i Teixits

El president del COFT, Joaquim Nolla, ha manifestat que «des del vessant farmacèutic, volem posar en coneixement de la població que hi ha medicaments compatibles amb la lactància». Un dels punts forts és la presència del banc de llet materna, un servei inclòs dins el Banc de Sang i Teixits i que permet alimentar a aquells nadons, especialment en casos molt prematurs on no poden ser alimentats per la seva pròpia mare. «És aleshores quan el banc de llet materna juga un paper fonamental», expressa Maria Núria Vilanova, responsable del Banc.

 

Pel fet de ser nadons tan prematurs —en alguns casos poden arribar a pesar menys d'un quilo i mig—, a moltes mares encara no els ha pujat la llet que necessiten. A la demarcació de Tarragona, l'any 2017 hi havia un total de 85 mares donants de llet per a aquests casos, que atenien a una norantena de nadons. A escala catalana, les xifres pugen a 700 mares donants i uns 500 nadons receptors.

 

Les reserves de llet materna, «una necessitat constant i permanent»

El Banc de Sang i teixits també inclou reserves de llet materna | Banc de Sang i Teixits

Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital.com, les reserves de llet materna al banc són una necessitat contínua. «Tot i que cada any augmenta el nombre de mares donants de llet, continua sent necessari incrementar-ne la quantitat per assegurar que tots els nadons que ho necessiten puguin disposar d'aquesta llet materna», expliquen des del Banc de Sang i Teixits.

 

A la demarcació, els hospitals que gestionen aquestes necessitats són el de Joan XXIII, a Tarragona, el Sant Joan de Reus i l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La carpa a tocar del mercat central servirà com a punt d'informació durant vuit hores, tant en matèria dels beneficis d'un alletament matern directe com en el cas de la donació a través del Banc de Sang i Teixits. Els organitzadors, segons han insistit, consideren «sens dubte necessaris» aquests esforços d'informació i coneixement des de la proximitat cap a la ciutadania.

 

També et pot interessar