GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El carrer Sant Domènec de Tarragona, florit a causa de les pluges

Aquesta via es va renovar recentment i l'Ajuntament assegura que es netejarà la setmana vinent
Les floridures s'accentuen als costats del carrer Sant Domènec de Tarragona. | TarragonaDigital

 

El carrer Sant Domènec de Tarragona s'ha florit per culpa de les pluges. Ja fa alguns dies que el sòl d'aquesta via s'ha tornat de color verd. La humitat acumulada ha provocat que el terra estigui relliscós i fins i tot sigui un pèl complicat caminar. El més impactant, però, és la fina capa de molsa que s'ha creat en tot l'espai. L'Ajuntament de Tarragona relaciona aquesta situació amb l'aigua caiguda durant l'últim mes i amb la pedra del paviment, que «és porosa i està acabada de tallar». 

 

El carrer Sant Domènec es va renovar recentment. El 3 d'agost de 2017, van començar les obres per canviar el paviment, el clavegueram, el reg i per soterrar el cablejat de la xarxa elèctrica i millorar el subministrament de gas. Les actuacions es van allargar fins al 21 de març d'aquest any, després que es trobessin, al carrer Salines, restes romanes. Un dels aspectes més rellevants va ser la instal·lació del mateix terra que hi ha a la plaça de la Font. És precisament aquest paviment el que, mesos després, genera problemes. El cost de les obres va ser de 309.400 euros.

 

El paviment del carrer Sant Domènec, porós i massa nou

Les causes que han generat aquesta floridura al carrer Sant Domènec són, segons fonts municipals, la pluja i les característiques de la pedra utilitzada. En primer lloc, diuen des de l'Ajuntament, «el carrer Sant Domènec queda a l'ombra durant tot el dia, per això s'hi acumula la humitat». Això, sumat a l'aigua que ha caigut en l'últim mes, hauria provocat aquesta situació. 

 

El tercer factor es relaciona amb les característiques de la pedra. «És porosa i està acabada de tallar, per això s'ha florit», apuntaven des del consistori. La previsió, però, és que aquesta problemàtica se solucioni a mesura que passin els mesos. «Això amb el temps ja no passarà», recalcaven fonts municipals. 

 

Així es veu el carrer Sant Domènec florit des d'un dels balcons. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona netejarà el terra florit en els pròxims dies

Observar el carrer Sant Domènec des d'algun balcó impacta. Des de la plaça de la Font fins a la plaça dels Sedassos, tot està cobert per una fina capa de floridura verda. Segons informaven fonts municipals, «els operaris netejaran la via la pròxima setmana».

 

Cal recordar que Tarragona està submergida en un pla específic de neteja i millora de tots els barris de la ciutat. Sens dubte, el carrer Sant Domènec és un dels focus de brutícia més importants a hores d'ara. Només alguns mesos després de la seva renovació, torna a ser protagonista. Aquest cop, per haver-se florit, un fet poc usual.