Catherine Destivelle inaugura el 'Cicle de Muntanya' a Tarragona amb una conferència vital

L'alpinista i escaladora va omplir l'Auditori de la Diputació de Tarragona amb la presentació de 'De l'escalada Boulder a l'alpinisme'

 

 

El dijous 7 de març es va inaugurar el 'Cicle de Muntanya' 2019 a la Diputació de Tarragona. L'acte va comptar amb el protagonisme de Catherine Destivelle, l'alpinista i escaladora francesa que va captivar a tots els espectadors presents. La xerrada ha estat conduïda per la seva trajectòria vital en el món de l'escalada en general. Així doncs, les seves vivències personals i anècdotes han encantat als més de 300 espectadors presents. 

Catherine Destivelle va arribar a considerar-se com la millor dona escaladora del món entre els anys 1985 i 1988. Aquest renom es fomenta en l'ascensió de muntanyes dels Alps com l'Eiger, les Grans Jorasses i el Matterhorn. També va obrir una via anomenada la via Destivelle, i ha ascendit per altres com la Trango al Pakistan, la cara sud-oest del Shisha Pangma al Tibet, el Pilar Bonatti dels Drus i la cara nord de la Cima Grande di Lavaredo als Dolomites d'Auronzo d'Itàlia.

Catherine Destivelle va omplir l'Auditori Diputació amb la seva conferència inaugural | Cedida

 

L'acte va comptar amb un emotiu homenatge

Els escaladors i alpinistes catalans Josep Manuel Anglada i Jordi Pons Sanjinés van ser guardonats en l'acte inaugural de la dotzena edició del 'Cicle de Muntanya'. Josep Poblet, president de la Diputació, va ser l'encarregat d'inaugurar l'acte i, a més, d'homenatjar als dos escaladors i alpinistes, els quals han recorregut muntanyes arreu del món de manera conjunta, sumant així la gran quantitat de fites muntanyenques que els hi pertanyen. No obstant això, el més emotiu de l'homenatge no ha sigut el guardó en si mateix, sinó el reconeixement de més de 50 anys d'amistat forjada per l'estima a la muntanya entre els dos professionals i, sobretot, amics.

Els alpinistes, escaladors i amics Josep Manuel Anglada i Jordi Pons Sanjinés van ser guardonats | Cedida

 

El programa comptarà amb nombrosos professionals del món de l'alpinisme 

14 de març

19.00 hores, Documental

'Jeff Lowe’s Metanoia' dirigida per Jim Aikman, 84 minuts.

21 de març

19.00 hores, Conferència

'Expedició Espeleològica a Iran i al Pou Ghala' a càrrec de Ferriol Canyelles Rovira.

28 de març

19.00 hores, 2 Documentals

'The last honey hunter' dirigit per Ben Knight, 35 minuts i 'Mountain' dirigit per Jennifer Peedom, 74 minuts.

4 d’abril

19.00 hores, Documental

'Dirtbag: The legend of Fred Beckey', dirigit per Dave O’leske, 96 minuts.

 

11 d’abril

19.00 hores, Conferència de cloenda

'Aventures verticals a l’Àrtic' a càrrec d’Iker i Eneko Pou

"ÚLTIMA HORA: La pancarta que ha aparegut penjada a la Catedral de TGN" "AGENDA: L'exposició inèdita sobre la Guerra Civil que es pot veure a Tarragona"