El cementiri de Tarragona tindrà un tanatori a finals del 2023

El nou espai, de gairebé 3.000 metres quadrats, es començarà a construir el 2021 i comptarà amb una inversió inicial de 6 milions d'euros
Façana prevista del nou tanatori-crematori del Cementiri de Tarragona | Xarxa Santa Tecla
 

El cementiri de Tarragona comptarà amb un tanatori annex a finals del 2023. Així n'informa la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, responsable de la gestió del cementiri, que ha engegat els tràmits per la construcció, gestió i explotació d’un tanatori-crematori a la ciutat. L’empresa responsable de la seva construcció, amb qui la Fundació —mitjançant la societat SEFUCEM S.L., amb la qual es gestiona el cementiri— constituirà una nova societat per a la gestió i explotació del nou espai, serà Mémora Serveis Funeraris del Camp S.L. 

Un espai integrat al paisatge i amb funcionalitat

La inversió total directa serà de més de 6 milions d'euros, l'inici de les obres està previst per a finals del 2021 i el termini d'execució serà d'aproximadament divuit mesos, de manera que l'equipament entraria en funcionament durant el segon semestre del 2023. El nou edifici funerari estarà situat en una parcel·la de 4.300 metres quadrats, ubicada al nord del cementiri històric de Tarragona, i la superfície construïda tindrà, en total, 2.943 metres quadrats.

El tanatori costarà sis milions d'euros | Xarxa Santa TECLA
 

El nou tanatori serà un edifici construït en paral·lel als murs del cementiri, de cara al camí del Llorito, amb dues plantes i una coberta enjardinada i que es dividirà en dues parts amb una intenció funcional. En un espai s'ubicarà la zona de treball, les sales de vetlla i l'oratori, i a l'altra el vestíbul d'accés, una zona àmplia i gran amb vista a la zona occidental de Tarragona i al mar Mediterrani. De fet, una de les premisses del projecte és la integració del paisatge del front del cementiri i, a més, l'entrada de llum natural.

L'edifici s'ha plantejat amb criteris arquitectònics sostenibles per reduir la despesa energètica amb, entre d'altres mesures, una coberta enjardinada que li permeti guanyar inèrcia tèrmica i reduir els guanys de calor a l'estiu i les pèrdues a l'hivern. 

"Atenció: 2 noves línies de P-3 en dues escoles de TGN" "Per als més petits: Un estiu ple d'activitats als centres cívics de Tarragona"