Un centenar de simpatitzants de VOX reinvindiquen que «Espanya existeix» a Tarragona

El diputat al Congrés per Múrcia, Luis Gestoso, ha llegit el manifest | Un petit grup de persones ha respost amb una cassolada a l'acte de l'extrema dreta
El diputat de VOX per Múrcia, Luis Gestoso, ha llegit el manifest 'España existe'. | Twitter / @LuisGestoso

 

Un centenar de simpatitzants de VOX, carregats amb banderes espanyoles i diverses pancartes, s'ha concentrat a la plaça de Font de Tarragona per defensar el manifest 'España Existe' que el partit d'extrema dreta ha convocat aquest diumenge arreu de l'estat espanyol. El diputat al Congrés per Múrcia, Luis Gestoso, ha llegit el text on s'exigeix al president espanyol Pedro Sánchez «que respecti la unitat i la sobirania d'Espanya» i faci detenir al president de la Generalitat Quim Torra i porti detingut l'expresident Carles Puigdemont. «Estarem vigilant el compliment de la Constitució perquè no facin un 'aquelarre' amb les nostres llibertats», ha advertit Gestoso.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La plataforma Antifeixista de Tarragona havia contraprogramat a la mateixa hora, una cassolada des de «totes les finestres i balcons» de la plaça per mostrar «el rebuig a VOX» però la resposta ha estat discreta. Una desena de persones, alguns des de les terrasses i altres a peu de plaça, han fet sonar insistentment els estris durant tota l'estona que ha durat la concentració i fins a la una del migdia, quan s'ha dissolt.

 

 

La presidenta provincial de VOX Tarragona, Isabel Lázaro, ha reconegut que esperava una contra-manifestació més contundent. «Pensava que seria més gran i que no ens permetrien expressar-nos, com sempre, que pretenen emmordassar-nos perquè no exercim la nostra llibertat, però no han tingut molta força. Hem estat més forts nosaltres», ha assenyalat al final de l'acte. Lázaro s'ha mostrat molt satisfeta per la resposta dels simpatitzants del patit a la concentració. «Estem en un lloc on la gent té por a sortir i tenim orquestra sempre quan fem alguna cosa, per petita que sigui. Estic molt agraïda a la gent que un diumenge al matí ha vingut aquí a defensar la llibertat i l'estat de dret que està realment en perill», ha dit.

 

Minuts abans que es donés inici a l'acte de l'extrema dreta, un helicòpter de la policia estatal ha sobrevolat la plaça de la Font, però la presència policial ha estat escassa ni hi ha hagut cap mena d'enfrontament. Quan s'han començat a sentir les cassoles, els organitzadors han apujat el volum de la megafonia, on s'han repetit les cançons d'homenatge a Espanya i a VOX. Pocs minuts després de les dotze, el diputat del partit d'extrema dreta per Murcià, Luis Gestoso, ha llegit el manifest on es feia valer «la identitat, la història i la nació espanyola». El text exigeix també al govern espanyol que «respecte a la Constitució, a la llibertat, la convivència i la igualtat».