Ciutadans Tarragona demana explicacions per l'ús d'un espai municipal per part de «l'independentisme radical»

Rubén Viñuales denuncia que «el grup separatista Arran va prendre el Pati de Jaume I del Palau Municipal per donar una roda de premsa partidista»
El Pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona, escenari de la roda de premsa d'Alerta Solidària. | CUP Tarragona

 

El grup municipal Ciutadans de l'Ajuntament de Tarragona ha presentat una pregunta dirigida a l'alcalde Pau Ricomà «per conèixer els motius pels quals el grup separatista Arran va prendre el Patí de Jaume I divendres 10 de gener per donar una roda de premsa partidista». Concretament, el partit taronja demana al batlle conèixer quins han estat els tràmits per autoritzar aquesta roda de premsa. En el seu escrit, asseguren que «creiem ni el contingut ni els motius d'aquesta, tenen cap mena de relació el consistori».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest divendres, Alerta Solidària va organitzar una roda de premsa al Pati Jaume I del Palau Municipal de la plaça de la Font per parlar sobre la detenció d'un jove tarragoní el passat dijous, en relació amb els aldarulls que hi va haver a la ciutat durant les protestes contra la sentència del procés. El detingut, de nom Edgar, va declarar davant la jutgessa sobre els fets del 15 d'octubre i va quedar en llibertat. En la compareixença, va intervenir la portaveu de la CUP al consistori tarragoní, Laia Estrada.   

 

Viñuales denuncia que s'ha trencat la neutralitat política al consistori

El portaveu de Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales, ha manifestat que «aquesta roda de premsa és un pas més de l'independentisme radical per a copar els edificis municipals que haurien d'estar exempts d'actes ideològics de qualsevol índole, lluny de la neutralitat que mereixen els ciutadans de Tarragona». Per això, el líder taronja exigeix a l'actual govern de la ciutat que «doni explicacions per a aclarir qui ha autoritzat aquest acte o no» i sobre «com es procedirà sobre aquest tema després de la ruptura de la neutralitat política al consistori per part dels cadells de la CUP amb aquesta roda de premsa».

 

Viñuales ha assegurat que «aquest acte és un més de l'alcaldessa de facto: Laia Estrada», la qual «desitja posar les institucions al servei d'una ideologia partidista». El portaveu de Ciutadans li ha recordat que «aquest tipus d'atenció a mitjans s'ha de realitzar en les seus dels partits». El líder taronja ha recordat a l'actual govern que «hi ha un límit a l'hora de fer ús dels edificis públics i la roda de premsa d'Arran dista molt del respecte que mereix el consistori i els funcionaris d'aquesta casa».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Finalment, Rubén Viñuales ha instat el govern municipal a «respondre les preguntes registrades per Ciutadans i, en conseqüència, evitar que es repeteixin actes aliens als temes que competeixin a la ciutat, i no albergui aquest tipus d'intervencions que posen en qüestió el nostre marc de respecte i convivència, atacant les institucions des de les institucions».

Més notícies de la categoria Tarragona