Imatge del jardí vertical de Tabacalera, a Tarragona

Comencen a desmuntar el polèmic jardí vertical de Tarragona

Els treballs haurien de finalitzar a l'octubre | Cau un dels símbols del mandat Ballesteros

Soroll i moviment de grues al voltant de l'antiga Tabacalera de Tarragona. Aquesta setmana s'han iniciat els anunciats treballs de desmuntatge de l'antic jardí vertical, una actuació de poc més de 20.000 euros que posarà el punt final a una dècada de vida per a la polèmica inversió. Segons el contracte adjudicat, el desmantellament haurà de durar nou setmanes. A mitjans d'octubre, doncs, Tabacalera hauria de lluir sense rastre de l'antic jardí.

El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, va valorar en anunciar la decisió que «amb el desmuntatge i la rehabilitació del parc de la Tabacalera dignificarem l'espai i el posarem en valor», i va assegurar que l'executiu trobava «molt millor destinar els recursos que ens costa el seu manteniment a millorar els jardins de la ciutat que la gent pot passejar i gaudir de veritat».

Puig: «Amb el desmuntatge del jardí vertical dignificarem el parc de la Tabacalera»

El jardí vertical va ser un dels grans símbols del mandat de l'època de l'alcalde Ballesteros, i es va aixecar en el context de la Tarragona que volia créixer cap a un format de 'Smart City' que mai es va acabar de consolidar. El cost del jardí de Tabacalera va ser de vora els 3 milions d'euros.

El govern actual de la ciutat tenia entre cella i cella desfer-se de l'equipament, un niu d'òxid i d'excrements de coloms des de fa anys. Un reportatge de TarragonaDigital el novembre de 2019 ja alertava de les intencions del consistori; unes intencions que aquesta setmana ja s'han traduït en les primeres grues a Tabacalera. El jardí vertical de Tarragona afronta les seves últimes setmanes de vida.


Comentaris