El conseller Xavi Puig, al centre de la imatge, durant una visita d'obres al carril bici educatiu

Comencen les obres de construcció del carril bici educatiu de Tarragona

El tram que unirà la Imperial Tarraco amb els campus Sescelades i Catalunya estarà operatiu durant els primers mesos del pròxim curs

El carril bici educatiu comença a prendre forma. L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat al barri de Sant Pere i Sant Pau les obres del carril bici que unirà la Plaça Imperial Tàrraco i els campus universitaris Catalunya i Sescelades. El consistori tarragoní treballa amb la previsió que l’itinerari estigui operatiu durant el primer quadrimestre del pròxim curs.

D'aquesta manera, segons ha explicat l'Ajuntament, els membres de la comunitat universitària que s’hagin de desplaçar des del centre de la ciutat de Tarragona a algun dels dos campus universitaris tindran una alternativa de transport segura i sostenible. 

Segons ha apuntat el conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat, Xavier Puig, «l’asfalt del circuit serà de color vermell, perquè es vegi amb claredat. També farem accessibles totes les cruïlles i voreres per on passi».

Fer atractiva la ciutat a la bicicleta i el patinet

«Volem aconseguir que la gent que utilitza el cotxe per moure’s per la ciutat vegi més atractiu fer-ho amb bicicleta o amb patinet i, per aconseguir-ho, hem de garantir la seva seguretat. La mobilitat sostenible ha arribat per quedar-se. El carril bici educatiu i el de Pere Martell són els primers carrils bici de la ciutat, però en vindran molts més», ha emfatitzat el conseller Puig.

Per la seva part, el vicerector de Recerca i Planificació Científica de la URV, Francesc Díaz, ha manifestat sentir-se «satisfet» en comprovar que la promesa del carril bici és una realitat. En aquest sentit ha dit que «els darrers anys hem anat treballant projectes comuns amb l’Ajuntament com l’Hidrogen Verd o aquest del carril bici, que és el primer pas cap a la descarbonització de la ciutat».  

El recorregut del carril bici 

El recorregut del nou carril bici educatiu unirà Sant Pere i Sant Pau amb la Plaça Imperial i, en una segona fase, s’estendrà cap als barris de Ponent. Des del campus Sescelades de la URV baixarà cap a la plaça Imperial Tarraco passant pels carrers Comas i Maduell i Pi Maragall, camí dels Quatre Garrofers, avinguda Catalunya i Marquès de Montoliu.

Aquesta primera fase de la xarxa de carrils bici de la ciutat arribarà fins a l’avinguda Roma. «La idea és adaptar els laterals d’aquesta avinguda per tal que siguin els ciclistes i els usuaris dels patinets els qui hi tinguin preferència, sense prohibir la circulació d’altres vehicles de motor», ha conclòs Xavier Puig.