El Tanatori es queda petit per acomiadar la regidora tarragonina Ana Santos

Familiars, amics, nombrosos regidors de l'Ajuntament i membres de diverses entitats de la ciutat han dit adéu a la regidora socialista en una emotiva cerimònia
El tanatori de Tarragona s'ha quedat petit per dir l'últim adéu a la regidora socialista Ana Santos. | TarragonaDigital

 

El Tanatori de Tarragona s'ha quedat petit per acomiadar la regidora socialista Ana Santos Gorraiz. Familiars i amics, però també nombrosos companys de consistori i membres de diverses entitats tarragonines, han dit lúltim adéu a Santos en una cerimònia emocionant i colpidora. El seu fill, Mario, ha protagonitzat un dels moments més intensos amb un discurs alegre i positiu. «Si miro la teva fotografia m'estàs dient endavant Mario, sigues fort», ha pronunciat, ferm, abans que els assistents trenquessin el silenci amb un aplaudiment ensordidor. 

Tarragona diu adéu a Ana Santos

La melodia a piano de «Paraules d'amor» ha acompanyat l'entrada del fèretre d'Ana Santos a la Sala de Cerimònies del Tanatori de Tarragona. La regidora socialista va morir aquest dimecres al matí a l'edat de 52 anys a causa d'un càncer, contra el que estava lluitant des de feia mesos. La notícia va sorprendre tothom durant la celebració del consell plenari al consistori, que es va suspendre immediatament. Les mostres d'afecte i admiració cap a la líder de l'àrea de Serveis a la Persona i Polítiques d'Igualtat no es van fer esperar. 

Desenes de persones han hagut de quedar-se fora de la sala per donar el condol a amics i familiars. Dins no hi cabia ni una agulla. L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i tots els membres de l'equip socialista a l'Ajuntament, visiblement afectats, han volgut ser a prop de Santos i els seus. També regidors d'altres grups polítics, com Rubén Viñuales (Cs), Josep Acero (PP), Cristina Guzmán (PDeCAT), Arga Sentís (ICV) o Pau Ricomà (ERC)  ha volgut fer costat als companys de consistori.

Amb el poema «La Espera», de Joan Margarit, la periodista Agnès Llorens ha començat a recordar la figura de Santos tant en la vida personal com professional. «L'Ana no era mai de discursos de paraules buides, sinó de fets, l'única manera que tenia d'ajudar les persones», ha dit Llorens, que ha animat amics i familiars a «homenatjar» el pas per la vida de l'Ana. 

Els regidors de l'Ajuntament de Tarragona estaven visiblement afectats durant la cerimònia. | TarragonaDigital

 

«Els problemes son menys problemes quan els compartim»

Tot i la duresa d'una mort que arriba massa aviat, la cerimònia també ha tingut temps per l'optimisme i el crit a la vida. Ha estat en Mario, l'únic fill de Santos, qui ha demostrat estar fet d'una altra pasta i ha transmès als assistents alegria i esperança. «Em vas ensenyar que els probemes son menys problemes quan els compartim», ha dit. 

Visiblement nerviós, però sencer i amb un somriure d'orella a orella, en Mario ha volgut recordar com la seva mare l'havia educat per a ser alegre, proper i feliç per davant de tot. «Si miro la teva fotografia m'estàs dient endavant Mario, sigues fort», ha acabat dient. El públic ha trencat el silenci amb un fort aplaudiment. La cerimònia ha acabat poc després, amb la interpretació a piano i violí de la banda sonora de «La vida és bella». Aquest divendres, un acte institucional a l'Ajuntament servirà per acabar de dir adéu a Ana Santos.

"AGENDA: Les activitats del Port de Tarragona per aquest cap de setmana!" "NOVETATS: Els XXV Premis Ones Mediterània reivindiquen les dones"