Consternació a Tarragona per la mort de la regidora socialista Ana Santos

Tots els grups municipals i diverses entitats han expressat el seu condol | És el tercer regidor que mor aquest mandat després del traspàs de Marbel Negueruela i Albert Abelló
La regidora socialista Ana Santos ha mort aquest dimecres al matí a l'edat de 52 anys. | ACN

 

Tarragona està consternada per la mort de la regidora socialista Ana Santos. Les mostres de condol no s'han fet esperar i tots els grups municipals han expressat la seva tristesa i han alabat la feina de Santos al capdavant de la cartera de Serveis a la Persona i Polítiques d'Igualtat. També entitats com la Cooperativa Obrera Tarraconense o Festa per Tothom han volgut agrair a la regidora la seva preocupació pel tercer sector, la cultura i les lluites socials. Els membres del PSC tarragoní s'han mostrat molt afectats per la pèrdua. És el tercer regidor de l'Ajuntament que perd la vida aquest mandat, després del traspàs de Marbel Negueruela (PP) i Albert Abelló (PDeCAT). 

 

 

Partits polítics i entitats ploren la mort d'Ana Santos

La mort d'Ana Santos ha agafat per sorpresa als regidors dels diferents grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona. Malgrat tots eren coneixedors de la seva greu malaltia, la notícia s'ha donat a conèixer durant el transcurs del consell plenari. L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha suspès el ple i s'ha celebrat un minut de silenci per retre homenatge a la regidora, que liderava l'àrea de Serveis a la Persona i Polítiques d'Igualtat. 

 

Tots els regidors han quedat consternats pel traspàs de Santos. «Hem perdut per la ciutat una gran persona», ha dit Josep Maria Prats, d'Units per Avançar. «Ens hem quedat glaçades per la trista notícia que hem rebut a mig plenari», ha expressat Laia Estrada, de la CUP, qui ha qualificat Santos com una companya «amb qui havíem fet front comú pel feminisme al saló de plens».

 

Cristina Guzmán i Dídac Nadal, del PDeCAT, Rubén Viñuales, de Cs, Xavier Puig i Pau Ricomà, d'ERC, José Luis Martín i Josep Acero, del PP, o Arga Sentís d'ICV, a més dels regidors no adscrits, també s'han sumat a les mostres de condol. «Teníem l'esperança que se'n sortiria, però no ha pogut ser així. Donem una forta abraçada a la família i als companys del grup socialista», ha dit, per exemple, Cristina Guzmán. 

 

Begoña Floria i Ana Santos durant la presentació de la campanya «Respecta'm» pels Jocs Mediterranis. | ACN

 

El PSC tarragoní, «destrossat»

Les mostres de dolor i tristesa s'han estès al plenari, però els membres del PSC tarragoní eren els més afectats. «Estem destrossats», ha manifestat la regidora Begoña Floria. Santos formava part de l'Executiva Local Socialista des de l'any 2003, quan va exercir les secretaries de Cultura i Igualtat. «El partit està trencat. Ens costa molt mantenir-nos forts en aquests moments», ha dit el primer secretari del PSC a la ciutat, Santi Castellà, en declaracions a Tarragona Ràdio. 

 

 

El regidor d'Educació, Francesc Roca, tampoc ha pogut aguantar les llàgrimes durant la seva reacció. Tampoc Josep Fèlix Ballesteros, qui ha assegurat sentir-se «trist» i «dessolat» per la mort de Santos. De fet, el primer secretari del PSC a Catalunya i president del grup Socialistes i Units per Avançar al Parlament, Miquel Iceta, ha volgut sumar-se a les condolències: «La trobarem a faltar. Que la terra li sigui lleu», ha dit. 

 

Ana Santos, al centre, durant la presentació de la campanya «Respecta'm» a l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Les entitats tarragonines se sumen a les mostres de condol

Diverses entitats de Tarragona també han expressat la seva tristesa per la mort d'Ana Santos. La regidora estava vinculada a la Cooperativa Obrera, on era secretària del Consell Rector. «Era una persona molt estimada, una gran col·laboradora, una amiga...», ha dit amb la veu entretallada Dionisio de la Varga, president de l'entitat.

 

També s'ha mostrat molt afectat Pitu Boronat, responsable de Comunicació i Relacions Institucionals de Dow i membre de Festa per Tothom, col·lectiu que vetlla per l'accessibilitat i la participació en els actes festius de persones en cadira de rodes. «La família de Festa per Tothom està en xoc», ha manifestat Boronat. 

 

Entitats veïnals com l'AV Tarragona Centre o la Coordinadora d'Entitats de Tarragona, altres de culturals com el Ball de Diables i també de la vessant esportiva com el TGN Bàsquet s'han sumat a les condolències. 

 

Tercer regidor mort en un mateix mandat a l'Ajuntament de Tarragona

El traspàs d'Ana Santos ha eixamplat la llista dels regidors morts durant aquest mandat a l'Ajuntament de Tarragona. Primer va ser la regidora del PP, Marbel Negueruela, que va morir el febrer de 2017 d'un infart, a l'edat de 49 anys. Mesos més tard, al desembre, va ser el regidor del PDeCAT, Albert Abelló, qui també va perdre la vida a causa d'un infart a l'edat de 57 anys. «Esperem que aquesta mala sort no torni mai més», ha dit en aquest sentit la regidora del PDeCAT, Cristina Guzmán.