GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Cues a l'N-340 a Torredembarra per l'accident d'un cotxe i un camió que ha caigut per un terraplè

Malestar entre els conductors de bus de Tarragona perquè la mútua obliga persones de risc a reincorporar-se

El col·lectiu es mostra satisfet amb el suport rebut per part de l'empresa municipal de transports (EMT)

El desconfinament, i les seves fases, comporta un seguit d'ajustos per a recuperar l'activitat suspesa. Entre aquests ajustos, evidentment, estan els laborals. Els conductors d'autobusos de l'empresa municipal de transports de Tarragona (EMT) estan molestos per la decisió que ha pres la mútua mèdica de l'empresa. 

 

En els darrers quinze dies, i després «de no haver donat senyals de vida des de l'inici de l'estat d'alarma», segons fonts consultades, la mútua de l'empresa, MATT-Activa Mútua, ha sol·licitat «documentació als treballadors i que diguin si es consideren, o no, de risc». Amb aquests documents, dels 24 treballadors que serien considerats de risc, la mútua n'ha obligat a 10 a reincorporar-se aquest dilluns 18 de maig, a través del servei de prevenció de riscos laborals. Els treballadors desconeixen quins criteris ha seguit la mútua per saber qui podia continuar al seu domicili i qui havia de tornar a treballar.

 

Denunciar la situació «a Inspecció de Treball»

Els conductors han denunciat que «als treballadors de risc que han d'anar a treballar per decisió de la mútua, només se'ls hi ha donat un PDF amb les normes de seguretat». El col·lectiu afectat per aquesta decisió ha volgut deixar clar que «estem molt satisfets per l'actitud de l'empresa des de l'inici del decret d'estat d'alarma. Entre altres, l'EMT ha permès que els treballadors de risc hagin pogut quedar-se a casa amb un permís retribuït. Ara bé, la decisió de la mútua fa que alguns es plantegin portar el tema a inspecció de treball».

 

Des de l'EMT s'ha assegurat que «hem facilitat als treballadors tots els equipaments de seguretat necessaris perquè puguin tornar a la feina. Estem obligats a fer el que ens mani la mútua però si algú considera que és de risc, que vagi al metge i sol·liciti la baixa». 

 

Aquest dilluns, 18 de maig, l'EMT ha reprès el servei d'autobusos municipals i posarà en marxa gairebé totes les línies, cada dia de la setmana. Les úniques excepcions seran la L21, L23 i L30, que començaran a funcionar en una fase posterior. El servei funcionarà seguint l'horari habitual d'un dissabte, amb una freqüència de pas d'uns 20 o 25 minuts, aproximadament.

 

L'ús de mascareta al transport públic continuarà sent obligatori. Per tal de prevenir contagis, els autobusos oferiran la meitat dels seients, mentre que els usuaris que viatgin de peu hauran de tenir en compte que només es permeten dues persones per metre quadrat.