Imatge de l'escola Pau Delclos

El primer grup escolar confinat a Tarragona és de l'escola Pau Delclòs

La informació l'acaba de fer pública el govern català

Segon dia de tornada a l'escola en el curs més incert dels darrers anys i primera mala notícia pel sistema educatiu tarragoní. El departament de Salut ha informat, aquest dimarts, 15 de setembre, que un dels 17 grups confinats arreu del territori és de la ciutat de Tarragona. En concret, s'ha confinat un grup de l'escola tarragonina Pau Delclòs, al carrer Méndez Núñez.

La notícia ha arribat poc més d'una setmana després que es conegués que l'IES Jaume I de Salou confinava un grup d'alumnes i professors dun curs positiu arran d'un positiu en la COVID-19.  En concret, es van confinar 16 alumnes i 3 professors del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vela a l'Institut Jaume I de Salou. 

45 alumnes han donat positiu

En total, en tot el país hi ha 70 professionals de l'educació amb resultat positiu de COVID-19 i 45 alumnes. Incloent els casos positius, la xifra de professionals confinats és de 275 i la d’alumnes de 338. Hi ha 2 escoles que no han començat el curs per casos de coronavirus entre el professorat abans de començar l’activitat lectiva: l’Escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, amb 360 alumnes, que obrirà dijous 17 de setembre; i l’Escola Ridolaina de Montellà i Martinet (Cerdanya), amb 43 alumnes, que ho farà demà. Un centre no ha obert per positiu en un infant, la llar d’infants Tintín de Barcelona, de 20 alumnes.

D’altra banda, hi ha un quart centre tancat, l’Institut Escola Ubach de Terrassa, a causa d’una plaga de vespes velutines. S’estan fent les corresponents tasques de fumigació del centre, que té 515 alumnes.


Comentaris