Tarragona celebrarà aquest divendres el primer consell plenari telemàtic de la seva història

El consistori ha hagut de contractat una eina informàtica per tal de poder fer el ple de manera virtual, que suposarà una despesa de 800 euros per sessió

L'Ajuntament de Tarragona celebrarà aquest pròxim divendres el primer consell plenari telemàtic de la seva història, com a conseqüència de la cristi del coronavirus. Els 27 consellers del consistori tarragoní, conjuntament amb els informàtics de la casa, realitzen aquests dies les darreres proves amb l'eina telemàtica per tal de realitzar la reunió del ple municipal, que en un principi s'havia convocat pel dia 20 de març, tot i que finalment es va ajornar.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La darrera sessió de la corporació tarragonina es va celebrar el passat dilluns 16 de març, va ser de manera presencial al saló de plens del Palau Municipal i només va tenir un únic punt en l'ordre del dia, l'aprovació d'una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal de permetre la celebració dels plenaris de manera virtual, així com el vot telemàtic

Segons ha explicat aquest dimecres el Diari de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona ha contractat un programa informàtic per tal de poder realitzar el consell plenari de manera telemàtica, ja que les eines gratuïtes existents al mercat tenen limitacions tant de participants com de temps. En aquest sentit, cada sessió que es realitzi telemàticament suposarà una despesa de 800 euros pel consistori. 

Comissions informatives i juntes de portaveus

Des que es va decretar l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Tarragona ha celebrat les comissions informatives i juntes de portaveus de manera telemàtica. Així mateix els diversos grups municipals i el govern realitzen la seva activitat virtualment. 

El que no s'ha reunit aquests dies és la Junta de Govern Local, que segons decret del passat 20 de març va avocar en l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, les competències que tenia delegades. Aquesta decisió, justificada per l'actual situació d'emergència sanitària per la crisi del coronavirus, s'allargarà fins que hi hagi una nova instrucció per part de l'alcaldia.

"📚 TARRAGONA: El nom que durà a partir de divendres la Biblioteca de Torreforta" "🍝 SERVEIS SOCIALS: Les famílies de TGN més vulnerables reben targetes moneder"