Manel Castaño en roda de premsa

Toc d'atenció: la conselleria de Seguretat Ciutadana de Tarragona, preocupada per l'evolució de la pandèmia

Des de Guàrdia Urbana i Protecció Civil es treballa per elaborar un protocol d'actuació per fer complir les mesures de seguretat | L'Ajuntament ha interposat 45 denúncies des de mitjans de juliol

Toc d'atenció de l'Ajuntament als ciutadans tarragonins. La conselleria de Seguretat Ciutadana alerta de la preocupació que es viu des del consistori de cara a l'evolució de la pandèmia, en què el Camp de Tarragona és una de les regions més afectades.


L'Ajuntament de Tarragona, representat en aquest cas pel conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, fa una crida a la responsabilitat ciutadana de cara a evitar rebrots, perquè «no volem haver de prendre mesures més dràstiques, com els cribratges realitzats a ciutats properes», ha advertit Castaño.


En aquest sentit, el conseller també ha anunciat que «serem molt exigents» pel que fa al compliment de les mesures de seguretat, i des dels cossos de seguretat de la ciutat, Guàrdia Urbana i Protecció Civil, s'està treballant per a l'elaboració d'un protocol d'actuació per conscienciar i, en cas de reiteració, sancionar a aquell sector de la població que no segueix les indicacions.

Les dades no mostren símptomes de cap relaxament

«No hi ha hagut cap relaxament, però ens preocupen les dades de Salut», ha apuntat contundent Manel Castaño, quan ha detallat les últimes dades recollides per la policia i Protecció Civil en què, tot i que hi ha hagut denúncies, no es tracta de xifres exagerades, comparant-ho amb altres períodes anteriors.


Des de mitjans de juliol fins al dia d'avui, s'han interposat un total de 45 denúncies, de les quals 29 corresponen a persones que no portaven la mascareta. Les altres nou s'han interposat a establiments com bars i restaurants per no complir amb les mesures o no tancar en l'horari establert.

Pel que fa a les altres set denúncies restants, corresponen a sancions imposades contra persones que no respectaven la distància social de seguretat. D'aquestes set, cinc han estat per a persones fumadores, per fumar sense garantir la distància, tal com es va decretar prohibir el passat 18 d'agost.

Èmfasi en el comportament dels joves, però sense criminalitzar

Des del consistori també s'ha adreçat l'advertiment en els més joves, que recentment són els que han començat a experimentar més resultats positius en les proves PCR, perquè són «els que mantenen més vincles socials entre amics», ha explicat Castaño.


El conseller ha destacat també, que alguns joves potser no són tan conscients de la perillositat del moment, ja que, en general, no presenten símptomes tan greus. «Alguns no tenen consciència que poden ser portadors del virus, tot i ser asimptomàtics, hem de treballar en aquest sentit».


Es tracta d'un moment de reformulació i adaptació, ja que s'acaba l'estiu i els interessos i necessitats de la població tarragonina canvien, com pot ser el cas de les platges. «Hem fet molts esforços per assegurar les platges, ara que no hi va tanta gent potser hauríem de destinar el dispositiu cap a una altra zona», aclareix Castaño.


Encara que la ciutat es trobi en uns nivells no massa preocupants, acceptables, pel que fa a la pandèmia i al volum de població, s'ha de treballar des de tots els flancs, administració i ciutadania, per evitar que la situació empitjori, expliquen des de l'Ajuntament de Tarragona. 


Comentaris