GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Diputació a Tarragona estrena una obra per a piano a 16 mans de Raquel García-Tomás

El concert anirà a càrrec dels alumnes de piano de segon curs de Grau Professional del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona
Els alumnes del Conservatori de Música de la Diputació oferiran un concert de la compositora Raquel García-Tomás | Cedida
 

 

El pròxim divendres, 21 de juny, a les 18.30 hores, el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona estrenarà l'obra per a piano '2 i 2 són 4, 4 i 2 són 6, 6 i 2 són 8 i 8: 16' que el centre ha encarregat a la compositora catalana Raquel García-Tomás. El concert anirà a càrrec dels alumnes de piano de segon curs de Grau Professional i forma part del projecte final de l'assignatura de Conjunt de Piano.

 

L'assignatura de Conjunt de Piano està dedicada a la música dels segles XX i XXI i té per objectiu encarregar a un compositor actual una obra per a ser estrenada en públic. Així doncs, sota el títol '2 i 2 són 4, 4 i 2 són 6, 6 i 2 són 8 i 8: 16'  la jove i reconeguda compositora explora la diversitat de recursos sonors de l'instrument a través d'una obra escrita per a 16 manis i electrònica preenregistrada. El concert tindrà lloc a les 18.30 hores a la sala Xavier Gols del Conservatori de Música. 

 

La compositora Raquel García-Tomás

La compositora Raquel García-Tomás és una compositora catalana especialitzada en creació interdisciplinària doctorada al Royal College of Music de Londres. Dins dels seus projectes més destacats hi trobem creacions conjuntes amb l'English National Ballet, la Royal British Society of Sculptors, la Royal Academy of Arts i el Dresdener Musikfestspiele. Durant la temporada 2015-2016, va ser la convidada del festival de música contemporània Sampler Sèries de l'Auditori de Barcelona. L'any 2017, RTVE li va atorgar el Premi El Ojo Crítico de Música Clásica per «l'originalitat dels seus plantejaments i per l'ús i combinació del llenguatge compositiu amb llenguatges tecnològics i audiovisuals». 

 

Les seves obres han recorregut l'Estat espanyol i la resta del món

Al llarg de la seva carrera, les seves composicions han estat estrenades a L'Auditori, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Lliure, el CCCB, la Fundació Tàpies, la Fabra and Coats, el Centre d'Art Santa Mònica, el Palau de la Música de València, el Centre del Carme, Es Baluard de Palma de Mallorca, l'Auditori de Zaragoza, el Teatro Galileo, La Casa Encendida i l'Auditori 400 del Museo Nacional Centro de las Artes Reina Sofia. 

 

Pel que fa a l'àmbit internacional, les seves obres s'han interpretat a Berlín, Dresden, Karlsruhe, Stuttgart, Amsterdam, Luxemburg, Budapest, Viena, Orleans, Lyon, Basilea, Lausana, Porto, Edimburg, Nagoya, El Cairo, Rosario, Buenos Aires i Londres. A més, ha rebut encàrrecs i ha col·laborat amb ensembles com l'Oslo Sinfonietta, Phace Ensemble, Experimental Funktion Ensemble, CrossingLines Ensemble, Quartet Cosmos, Ensemble Sonido Extremo, Cosmos Quartet, Barcelona Clarinet Players, BCN216, PluralEnsemble, Barcelona Reed Quintet, Taller Atlántico Contemporáneo i Variable Geometry, entre d'altres.