Més seguretat, més subvencions a entitats i més zones verdes, condicions de JxTGN pel «sí» als pressupostos

El portaveu del grup, Dídac Nadal, ha dit que espera uns «canvis substancials» amb respecte els comptes presentats pel PSC i que vol uns pressupostos «humans»
Dídac Nadal, Elvira Vidal i Cristina Guzman durant la presentació de les propostes de JxTGN pels pressupostos municipals. | TarragonaDigital

 

Augmentar les subvencions i el suport del consistori a entitats i clubs de la ciutat, incrementar la seguretat i establir càmeres de vigilància i aconseguir més zones verdes i una ciutat més «maca». Aquestes són les premisses de Junts per Tarragona per aprovar els pressupostos municipals, segons han expressat avui els membres del grup, el portaveu Dídac Nadal i les regidores Cristina Guzmán i Elvira Vidal. Nadal ha expressat que espera un «canvi substancial» en comparació als comptes presentats anteriorment pel PSC. «Són unes demandes assumibles que faran uns pressupostos més humans», ha afegit el portaveu. 

 

 

JxTGN, disposat a aprovar els pressupostos a canvi de demandes «assumibles»

«Sabem de la limitació econòmica de l'Ajuntament, per això creiem que no hi ha espai per projectes faraònics. La nostra proposta és assumible i l'únic que farà és millorar el dia a dia dels ciutadans». Aquestes han estat les paraules del portaveu de JxTGN, Dídac Nadal, per presentar les línies vermelles del grup per aprovar els pressupostos de l'equip de govern. Tal com va avançar en una entrevista a TarragonaDigital, Nadal no utilitzarà ESPIMSA com una moneda de canvi, i es limitarà a demanar més subvencions per entitats i clubs, més seguretat i una millora de les zones verdes

 

JxTGN ja ha tingut una primera trobada amb el regidor d'Hisenda, Jordi Fortuny (ERC) per exposar les demandes del grup. Nadal ja ha manifestat que espera uns pressupostos «més humans» i que siguin «substancialment diferents» als presentats en els últims anys pel PSC. «Estem en predisposició d'aprovar els comptes, només volem que es garanteixin els eixos que hem presentat. Cal premiar la societat civil», ha afegit el portaveu. 

 

Entitats, clubs, urbanitzacions i carrers, en el punt de mira

JxTGN centra les seves demandes a «fer més fàcil la vida de la societat civil». Per això demana, en un primer apartat, l'augment de les subvencions i el suport institucional per les entitats culturals i els clubs esportius de la ciutat, que «treballen de manera altruista però incansable per fer millor Tarragona». El segon eix és, segons ha explicat Cristina Guzman, la seguretat. «Demanem més agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona —cos que reclama més plantilla— i la implantació de càmeres de seguretat a Llevant i a zones sensibles», ha detallat. 

 

Per últim, Elvira Vidal ha exposat que cal «vetllar» per les zones verdes de la ciutat i interpel·lar la ciutadania perquè col·labori en fer de Tarragona una ciutat «més amable». En aquest sentit, ha proposat augmentar les zones florides, millorar paviment i carrers i incrementar la vigilància de la neteja.