La construcció del 'synchrolift' al Port avança a un ritme superior al previst

Aquesta macroestructura permetrà reforçar el transport de càrregues especials i així posicionar les instal·lacions tarragonines com un port de referència a la Mediterrània
L'elevador de grans dimensions que s'està construint al Port de Tarragona avança a passos agegantats. | Cedida
 

El projecte 'synchrolift', tal com s'anomena tècnicament l'elevador de grans dimensions que està construint l'empresa alabesa URSSA al moll de Cantàbria del Port de Tarragona des del mes de maig, està avançant a un ritme superior al previst. Deu de les vint bigues principals que s'han d'instal·lar a l'elevador ja han arribat al Port i actualment ja s'han soldat els tres carrers principals i s'han fet les inspeccions i comprovacions necessàries i reglamentàries en les parts ja completades.

Un 'synchrolift' és una estructura metàl·lica de grans dimensions que aixeca embarcacions fora de la superfídie de l'aigua per fer-hi tasques de manteniment o de reparació. L'elevador que hi haurà al Port de Tarragona, que comptarà amb 32 peces i estarà format per blocs intermedis de dimensions de 25 per 70 per 3 metres i d'unes 800 tones cadascuna, formarà una estructura de gairebé 2.500 tones i tindrà una capacitat d'elevació de quinze megatones —és a dir, 15.000.000 de tones.

Un projecte per a reforçar el tràfic de càrregues especials

Aquest projecte de col·laboració amb l'empresa de construccions metàl·liques URSSA servirà, especialment, per reforçar el tràfic de 'project cargo' (grans equipaments pesats, d'alt valor o equips crítics) del Port de Tarragona, amb què la instal·lació tarragonina es vol posicionar com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a l'exportació d'aquest tipus de càrregues especials.

Munten un synchrolift al Port de Tarragona | Port de Tarragona
 

El fet és que el Port ja compta amb infraestructures, equips de manipulació mecànica i personal d'estiba qualificat per dur a terme aquest tipus d'activitat. Ara, tot en conjunt, farà possible que estructures de grans dimensions puguin ser muntades a l'aire lliure, als molls, per ser posteriorment carregades directament en vaixells especials que viatjaran a ports de tot el món. Les peces van arribant per transport especial de carretera des del País Basc fins al Port de Tarragona. El 'synchrolift', un cop muntat, serà embarcat amb destinació Algèria.

"Agenda: El cicle musical Voramar 2020 començarà al setembre amb tres nous concerts" "SANT JOAN: El Passeig Marítim del Miracle tanca al trànsit per la revetlla"